Hlavní obsah

Klidně bych letěl do Anglie i počtvrté, plánoval Trpišovského asistent už před cestou na Arsenal

Už to sice není klubové monstrum valící se fotbalovou Anglií i světem, pouhé vyslovení názvu Arsenal ale pořád respekt vyvolává. I ve slávistech, kteří se ve čtvrtečním večeru představí na londýnském Emirates Stadium právě v souboji s Gunners. „Do světové top desítky pořád patří. Od klukovských let jsem mu fandil a snil o tom, že si proti Arsenalu zahraju,“ svěřoval se před prvním čtvrtfinálovým utkáním Evropské ligy slovenský legionář ve slávistických službách Jakub Hromada.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hromada ze Slavie Praha oslavuje gól.

Článek

„Není to tým, který by vyznával typický anglický fotbalový styl, Arsenal je prostě jiný než třeba Leicester, s nímž jsme se utkali v první jarní fázi vyřazovacích bojů. Žádný silový projev, zato hodně technický, rychlý tým, který je na tom fotbalově velice dobře, i když se momentálně pohybuje v Premier League kolem osmé příčky," přitakával Trpišovského asistent Zdeněk Houštecký vědom si toho, že i na Kanonýry bude třeba vymyslet účinný taktický recept.

Tak, jako na zmiňovaný Leicester nebo potom v osmifinále na skotský FC Rangers.

„Viděli jsme poslední domácí zápas Arsenalu s Liverpoolem, prohlédli si záznam s West Hamem, takže informací máme dost. Teď proto musíme vymyslet sestavu a taktiku, abychom byli zase úspěšní. Půjdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát, což platí před každým utkáním. Vstřelit gól a žádný nedostat, to je v pohárových konfrontacích vždy ideální scénář," potvrzoval Houštecký.

„Kombinační fotbal praktikovaný Arsenalem by nám měl vyhovovat. Pravdou sice je, že soupeř prošel přestavbou kádru, ale jeho ofenzivní síla je veliká. Lacazette, Aubameyang. samá hvězda," přizvukuje Hromada.

„Pravda ale leží na hřišti. My slavili úspěchy týmovými výkony a toho se budeme držet i ve čtvrtek. Věřím, že si odvezeme co nejlepší výsledek pro odvetu."

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Utkání 25. kola první fotbalové ligy: Zleva Jakub Hromada ze Slavie a Jan Hlavica z Brna.

„V minulosti jsme se do Anglie nepodívali, teď na jaře se karta otočila a jezdíme tam pořád. Vůbec bychom neměli nic proti, kdyby konfrontace s Arsenalem dopadly jako dvě předchozí a my letěli na Ostrovy znovu," plánoval asistent Houštecký.

Reklama

Související témata: