Hlavní obsah

Slavia už měla být mrtvá a pohřbená. Chce to ránu do obličeje, zuří legendy Arsenalu

Fotbalový Arsenal už dávno nepřipomíná nezastavitelný válec, který drtil konkurenci v Anglii i na evropské scéně. Jeho bývalí hráči a legendy také úpadek milovaného klubu těžce nesou. Kritika, kterou zasypali tým kouče Mikela Artety po výprasku od Liverpoolu, se ještě vystupňovala po čtvrteční remíze se Slavií (1:1) v Evropské lize.

Podle Jindřicha Trpišovského měl zápas dva hrdiny. Superlativy si zaslouží duo Kolář, HolešVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

Na mušku si vzali jak hráče, tak trenéra. „Proměňujte šance! Dřív střídejte! Udržte vítězství až do konce!" reagoval přes sociální sítě slavný střelec Arsenalu z devadesátých let Ian Wright poté, co Tomáš Holeš v posledních vteřinách utkání sebral Kanonýrům výhru.

Wrightův někdejší kolega z Arsenalu a bývalý anglický reprezentant Martin Keown se z pozice experta stanice BT sport pustil do rozsáhlejší analýzy. Podle něj je potřeba hráče Kanonýrů probudit.

„Pro mě byl ten zápas hlavně o Arsenalu a způsobu, jakým hrál. Vybral špatnou taktiku. Byla šance převzít iniciativu, jenže hráčům bylo dovoleno být zatažení a budovat hru odzadu," rozpovídal se Keown.

Foto: John Walton, ČTK/AP

Tomáš Holeš se raduje z vyrovnávací branky

„V první půli mi navíc přišli nervózní, nebyl to ten tým, který jsme viděli třeba pár týdnů zpátky proti West Hamu. Vypadá to, jako když hráči nejsou v zápasech dostatečně proaktivní. Potřebují od někoho dostat pořádnou facku nebo ránu rovnou do obličeje, aby se probudili a začali hrát," apeloval expert.

„Proti Slavii je to katastrofální výsledek. Ale ještě není konec," nabádal s tím, že šance na postup pro londýnský celek pochopitelně pořád existuje.

Tvrdá slova volila i jeho kolegyně, bývalá reprezentantka Anglie a hráčka Arsenalu Karen Carneyová.

„Tohle je pro Arsenal noční můra, absolutně devastující. Přitom měl velké šance, Slavia už měla být mrtvá a pohřbená," vyčítala neproměněné příležitosti Carneyová.

Slova uznání pro českého soupeře měl jiný expert a rovněž někdejší reprezentant Gary Lineker. Po Holešově gólu na Twitter napsal: „V závěru je tu vyrovnávací gól Slavie. Je to velmi dobrý tým."

Ostatně slova chvály na adresu Slavie si v ředitelské lóži Arsenalu vyslechl i český velvyslanec ve Velké Británii Libor Sečka. „Skvělá práce. Zasloužený výsledek, slyšel jsem tu," podělil se ambasador o výroky z exkluzivní společnosti.

Postoupí Slavia přes Arsenal do semifinále Evropské ligy?
ano
76,7 %
ne
23,3 %
Celkem hlasovalo 44347 čtenářů.

Reklama

Související témata: