Hlavní obsah

Další ocenění pro sešívané. Holeš kandiduje na hráče týdne EL a je v ideální sestavě čtvrtfinále

Nyon
Aktualizováno

Sešívaní sbírají jednu pochvalu za druhou. Fotbalista pražské Slavie Tomáš Holeš kandiduje na cenu pro nejlepšího hráče týdne Evropské ligy a je v ideální sestavě úvodních čtvrtfinále. UEFA na svém webu ocenila reprezentačního záložníka či obránce, který gólem ve třetí minutě nastavení na stadionu Arsenalu zařídil českým mistrům cennou remízu 1:1.

Tomáš Holeš nastoupil poprvé na stoperu. Klobouk dolů, pěli na něj ódy spoluhráčiVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Emirates Stadium opouštěl v euforii. "Radost byla obrovská. Dal jsem gól na Arsenali, navíc důležitý v 90. minutě. Dává nám docela dobrou pozici do odvety, potřebovali jsme ho vstřelit. Jsme šťastní," jásal Tomáš Holeš.

Zápas přitom odehrál netradičně na stoperu. Jako řešení v nouzi.

„Bylo těžké hrát poprvé stopera na Arsenalu. Byla spousta těžkých věci k řešení. Samozřejmě se mi kluci snažili pomoct, Koli na mě hodně mluvil, ale myslím, že jakž takž jsme to zvládli. Samozřejmě jsme počítali, že si Arsenal nějakou šanci vytvoří. Bohužel nám dal jeden gól, který jsme si nepohlídali," hodnotí Holeš.

Vedle slávisty, u něhož UEFA vedle branky vyzdvihla i sedmaosmdesátiprocentní úspěšnost přihrávek, mohou fanoušci hlasovat pro brankáře AS Řím Paua Lópeze, záložníka Manchesteru United Bruna Fernandese a útočníka Villarrealu Gerarda Morena.

López ve čtvrtek pomohl osmi zákroky k vítězství 2:1 na hřišti Ajaxu Amsterodam, Fernandes skóroval z pokutového kopu při výhře 2:0 v Granadě a Moreno další proměněnou penaltou rozhodl o venkovním triumfu 1:0 nad Dinamem Záhřeb.

Ideální sestava úvodních čtvrtfinále podle UEFA: López (AS Řím) - Wan-Bissaka, Lindelöf (oba Manchester United), Foyth (Villarreal), Holeš (Slavia) - Pépé (Arsenal), Fernandes (Manchester United), Parejo, Pedraza - Moreno (všichni Villarreal), Tadič (Ajax).

Reklama

Související témata: