Hlavní obsah

Jsem v šoku, dělají si srandu?! Trpišovský trestu pro Kúdelu nemůže uvěřit

Praha
Aktualizováno

Hned dva údery během dvou dnů. Nejprve ve středu fotbalová Slavia přišla o obránce Kúdelu, jemuž disciplinárka UEFA za rasismus udělila trest na 10 zápasů. A pak ve čtvrtek skončila její spanilá jízda Evropskou ligou debaklem 0:4 v odvetě s Arsenalem. „Zaostávali jsme v běžeckých soubojích, měli jsme prázdnou nádrž,“ netají trenér Jindřich Trpišovský.

Dění okolo Kúdely a trestu od UEFA jsme probírali, ale výkon to neovlivnilo, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

Dění okolo Kúdely a trestu od UEFA jsme probírali, ale výkon to neovlivnilo, říká Jindřich Trpišovský

Bylo to ustrašený, báli jsme se hrát. Smutný konec pro nás, hodnotí brankář Ondřej Kolář

Klobouk dolů, jak jsme to v Evropské lize zvládli. Bohužel s hořkým koncem, říká Tomáš Holeš

Bolí to hodně, ale s odstupem času o tom budeme přemýšlet jinak, věří Lukáš Provod

Jak ve středu slíbil, až po utkání se vyjádřil k trestu pro Ondřeje Kúdelu, který je, a ještě dlouho bude velkým tématem nejen na fotbalové úrovni...

„Našemu hráči prokopli na Rangers lebku, vyloučený přitom dostal jen čtyři zápasy, druhý za napadení před šatnami jen tři a další surové zákroky zůstaly nepotrestané, zatímco trest pro Ondru je daleko nejvyšší," uvedl Jindřich Trpišovský pro ČT sport.

„Kúdelu přitom potrestali bez důkazu. Byl jsem v šoku, nevěřil jsem tomu a myslel si, že si snad dělají srandu. Je přece obrovský precedens do budoucna odsoudit někoho bez důkazů! Navíc v porovnání s tím, co se tam dělo," zdůrazňuje kouč Slavie.

Klobouk dolů, jak jsme to v Evropské lize zvládli. Bohužel s hořkým koncem, říká Tomáš HolešVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Arsenal byl jednoznačně lepší

Jestliže si pak sešívaní dělali naděje, že by postupem přes Arsenal mohli vyrovnat účast svých předchůdců v semifinále Poháru UEFA z roku 1996, během čtvrtečního večera rychle přišli o iluze.

„Rozhodla kvalita. Musíme přiznat, že Arsenal byl jednoznačně lepší. My jsme v první půli dělali nesmyslné chyby, pak se s tak kvalitním týmem hraje těžko. Soupeř postupuje zaslouženě, jejich kvalita je vyšší než naše," uznává reprezentant Lukáš Provod.

„Dobře se na nás připravili, byli neskutečně produktivní. Nesehranost v obraně se asi musela projevit, hrál jsem tam teprve podruhé. Spoustu věcí jsem mohl řešit líp. Arsenal hrál z bloku, čekal na nás, na naši ztrátu, pak běželi do brejku. V lize by se mi stoper hrál jinak, proti takové extratřídě útočníků je to těžké," popisuje stoper z nouze Tomáš Holeš.

„Nesmíme sklopit hlavu, ale připravit se na další sezonu, abychom byli zase o krok silnější," zdůrazňuje Provod.

Bylo to ustrašený, báli jsme se hrát. Smutný konec pro nás, hodnotí brankář Ondřej KolářVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Bolí to hodně, ale s odstupem času o tom budeme přemýšlet jinak, věří Lukáš ProvodVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Je podle vašeho názoru desetizápasový trest pro Ondřeje Kúdelu adekvátní?
ano
4,5 %
ne
95,5 %
Celkem hlasovalo 122639 čtenářů.

Reklama