Hlavní obsah

Měli jsme husí kůži, je to frajer! Fanoušci Arsenalu pějí ódy na gesto kapitána

Londýn/Praha

Pro fanoušky sešívaných není v posledních dnech příliš důvodů k radosti. V tuzemské fotbalové lize se Slavii sice daří, ale čtvrteční vysoká prohra 0:4 s Arsenalem v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy a podle mnohých nepřiměřený trest pro stopera Ondřeje Kúdelu a naopak nízký pro hráče Rangers Glena Kamaru a Kemara Roofea jim ke spokojenosti nepřidá. Fanoušci Arsenalu naopak skáčou radostí a obdivují gesto svého kapitána Alexandra Lacazetta.

Foto: David W Cerny, Reuters

Alexandre Lacazette se raduje z druhého gólu Arsenalu proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Dění okolo Kúdely a trestu od UEFA jsme probírali, ale výkon to neovlivnilo, říká Jindřich Trpišovský

Bylo to ustrašený, báli jsme se hrát. Smutný konec pro nás, hodnotí brankář Ondřej Kolář

Klobouk dolů, jak jsme to v Evropské lize zvládli. Bohužel s hořkým koncem, říká Tomáš Holeš

Bolí to hodně, ale s odstupem času o tom budeme přemýšlet jinak, věří Lukáš Provod

Čtvrteční prohra slávistů 0:4 a skvělý výkon anglického klubu zřejmě ve světě nebudí takové vášně jako to, že před zápasem Pražané opět nepoklekli na podporu hnutí Black Lives Matter (na černošských životech záleží). Místo toho se opět jako před týdnem chytili kolem ramen u středového kruhu.

Tentokrát pro ně hlavní turecký rozhodčí Cüneyt Cakir měl větší pochopení než jeho kolega Andreas Ekberg a nesnažil se je rozehnat. On, spolu s hráči Arsenalu, jak už se zřejmě stalo zvykem, poklekl. Kapitán londýnského celku Lacazette klečel přímo před slávisty a hleděl jim zpříma do očí.

„Husí kůže," napsal jeden z fanoušků Arsenalu v reakci na toto gesto. Lacazette chtěl zřejmě ukázat, že se slavistů nebojí a neuhne před nimi ani pohledem. V zápase jim poté nic nedaroval. Na výhře se podílel dvěma góly a byl jedním z největších tahounů.

Fanoušci teď na něj pějí ódy. „Tohle je správný kapitán. V tuhle chvíli už jsme vyhráli. Jde týmu skvělým příkladem." chválí ho.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články