Hlavní obsah

Spartu a Slavii čekají vyrovnaná utkání, Jablonec je proti Alkmaaru outsiderem

Praha

Druhými zápasy pokračuje skupinová fáze evropských soutěží. Sparta přivítá v Evropské lize Rangers, které mají čeští fanoušci v živé paměti z jarních vypjatých soubojů se Slavií. Na vítězství Letenských je vypsán kurz 2,67:1, na výhru Skotů 2,75:1 a na remízu 3,30:1. Sešívaní se v Konferenční lize představí v Rotterdamu, kde vyzvou Feyenoord. Mírnými favority jsou domácí v kurzu 2,05:1. Na výhru Slavie je kurz 3,50 a na remízu 3,45. V Nizozemsku bude stejnou soutěž hrát i Jablonec. AZ Alkmaar je jasným favoritem v kurzu 1,40:1. Na remízu je vypsán kurz 4,70:1 a na překvapení v podobě výhry hostí 7,30:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Bah ze Slavie Praha a Daniel Samek oslavují gól na 2:0 během utkání s Hradcem Králové.

Článek

České kluby vstoupily do svých soutěží úspěšně. Slavia doma díky dvěma brankám v posledních deseti minutách porazila bundesligový Union Berlín, Jablonec doma zaskočil CFR Kluž a Sparta remizovala v Kodani s Bröndby, ač ji vzhledem k průběhu utkání určitě mrzí, že si z Dánska neodvezla plný počet bodů.

Šance Sparty proti drsným Skotům vidí bookmakeři 50:50. Optimističtější jsou ale sázkaři, když jich 70 % dává na tikety výhru domácích. „Spartě se vlastně daří, ale proti silnějším soupeřům stále většinou selhává. Rangers budou představovat další takovou zkoušku. Chybět bude domácím i atmosféra plné Letné," komentuje předzápasové kurzy fifty - fifty Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu. „Kdo v tomhle duelu uspěje, získá výhodnou pozici pro případný postup z druhého místa, protože o dominanci Lyonu nikdo nepochybuje," dodává.

„Sparta si v utkání odpyká trest za rasistické chování některých fanoušků v předkole Ligy mistrů proti Monaku, kvůli kterému jim disciplinární komise UEFA zavřela na jeden zápas stadion. Letenští však využili výjimky v řádech a pozvali na stadion děti. Sparťany by tak mělo hnát kupředu až deset tisíc mladých diváků. Bude zajímavé sledovat, zda bude utkání Rangers se Spartou podobně vyhrocené jako loňská střetnutí se Slavií," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Sparta pod vedením trenéra Vrby doma prohrála jen s Monakem a jednou remizovala v posledním utkání s Jabloncem. Dvakrát za sebou Sparta podle expertů nezaváhá, porazí skotského mistra a připíše si body, i když se zřejmě bude muset připravit na provokace, tvrdou hru, možná i nefér zákroky a bude hodně záležet na tom, co rozhodčí povolí. „Letenští se doma budou tlačit do útoku, sází se tedy i na to, že padnou minimálně 2 góly a fanoušci hodně tipují také počet nedovolených zákroků," říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Utkání řídí sudí Palabiyik, který má letos průměr 21,17 a v turecké lize patří k benevolentnějším rozhodčím. Nejčastěji se sází na méně než 16 faulů hostujících Rangers.

Sešívané prověří Feyenoord

Slavii čeká kotel na Feyenoordu. Mužstvu z přístavního města Rotterdamu se v nizozemské lize daří a je jen těsně za vedoucím Ajaxem a je favoritem utkání. „Jakýkoliv výpadek, jako v části zápasu s Unionem Berlín, nebo v prvním poločase českého poháru ve Velvarech, by Slavii tentokrát už neprošel," tuší Urbanec.

„Slávistům se střelecky daří - v posledních třech utkáních nastříleli soupeřům 13 branek. Lehkým favoritem je však domácí Feyenoord," přidává se Hanák.

Sešívaní podle sázkařů a bookmakerů tvrdě narazí. „Na výhru týmu Jindřicha Trpišovského u nás sází 26 % lidí. Větší šance na vítězství má Feyenoord s objemem sázek 64 %. Remízu tipuje jen 10 % sázkařů. Často se sází s kurzem 1,76:1 na to, že uvidíme alespoň 3 góly," hlásí Světlíková.

Alkmaar je jasným favoritem

Jablonec nastoupí v Alkmaaru. „Oba kluby se rvaly o Evropskou ligu se stejným soupeřem - Celtikem Glasgow - a oba neuspěly. Jenže Jablonec dostal trochu větší nakládačku, jasně prohrál oba duely. V Alkmaaru jsou pro nás Jablonečtí jasným outsiderem. I kvůli nevyrovnaným výkonům. Nicméně v pohárech si teď Severočeši drží vítěznou sérii a výhra na úvod skupiny nad Kluží je skvělá. Budou to mít složité," míní Urbanec.

„Svěřence Petra Rady čeká těžká zkouška. Dokázali sice přehrát Kluž, jakýkoliv bodový zisk na hřišti AZ Alkmaar by však byl velkým překvapením," říká Hanák.

Kvalita kádru je jasně na straně Alkmaaru, který by mohl doma vyhrát minimálně o 2 branky, jak napovídá kurz 1,91:1. Jablonci se v minulém zápase podařilo přehrát Kluž, čímž překvapil a začal se opět rozehrávat. „Na vítězství Severočechů s vysokým kurzem si vsadilo pouhé procento tipérů, triumf Holanďanů má na tiketu 98 % lidí. Někteří sázejí s kurzem 2,55:1 alespoň na 4 góly v utkání," dodává Světlíková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články