Hlavní obsah

Šachtar v Emirátech i počtvrté vyhrál, Hübschman dostal po přestávce pásku

Abú Dabí

Fotbalisté Šachtaru Doněck vyhráli i svůj čtvrtý zápas na soustředění ve Spojených arabských emirátech. Nejbližší soupeř Plzně v Evropské lize porazil Lokomotiv Taškent 2:1. Český reprezentant Tomáš Hübschman tentokrát nastoupil až do druhého poločasu, dostal však kapitánskou pásku. Šachtar se v Abú Dabí utká ještě s Krasnodarem.

Foto: Sport.cz

Tomáš Hübschman (v bílém padá k zemi) odehrál druhý poločas proti Taškentu s kapitánskou páskou Šachtaru.

Článek
Fotogalerie

Ukrajinský tým vysílá do Plzně jasnou výstrahu. Šachtaru jen málo vstřelených gólů stačí k tomu, aby vývoj zápasu kontroloval a vyhrál.

Vždyť první tři utkání na exkluzivním soustředění v teple vyhrál pokaždé 1:0 - porazil tak postupně bundesligový Eintracht Frankfurt, dánský Bröndby Kodaň a jihokorejský Pohang Steelers. Dnes sice Doněck proti soupeři z hlavního města Uzbekistánu tradici porušil, žádná kanonáda se však znovu nekonala a soupeř Viktorie bral výhru 2:1.

Skóre zápasu brzy otevřel Luiz Adriano, těsně před přestávkou Taškent vyrovnal. Vítězný gól v 77. minutě z penalty obstaral Taison.

Ukrajinský šampión si před prvním duelem v Plzni (20. února) zahraje ještě s Krasnodarem a na turnaji v Tel Avivu se Zenitem Petrohrad, Metalistem Charkov a CSKA Moskva, tedy týmem, se kterým se v této sezóně v Lize mistrů utkala i Viktoria. Těsně před startem jara se bude Šachtar připravovat ještě na soustředění v turecké Antalyi.

Šachtar Doněck - Lokomotiv Taškent 2:1 (1:0)
Branky: 5. Luiz Adriano, 77. z pen. Taison - 45. Nagajev.
Sestava Šachtaru - I. poločas: Kanibolockij - Srna, Čigrinskij, Rakickij, Ismaili - Stepaněnko, Dentinho - Wellington, Teixeira, Bernard - Luiz Adriano.
II. poločas: Pjatov - Kobin, Krivcov, Volovik, Sobol - Hübschman, Fred - Ilsinho (78. Ševčuk), Taison, Bernard - Eduardo.

Reklama