Hlavní obsah

Měli jsme i na Alkmaar, litoval Hroššo, že další postup Liberci nevychytal

Alkmaar

Čtyřikrát zasáhl do pohárových zápasů a ani jednou neokusil hořkost porážky. Čtvrteční remíza 1:1 v Alkmaaru je však pro brankáře Lukáše Hrošša víc než hořká. Fotbalisté Liberce měli postup do osmifinále Evropské ligy na dosah, po porážce 0:1 v domácím duelu jim ovšem jeden gól chyběl. „I na Alkmaar jsme přitom měli,“ štve slovenského gólmana, že další postup tentokrát Slovanu nevychytal.

Foto: Patrick Post, ČTK/AP

Liberecký brankář Lukáš Hroššo (na snímku) se raduje, Jevgen Budnik právě vyrovnal v Alkmaaru na 1:1.

Článek
Fotogalerie

Zase litovali jedné standardky. V závěru soupeře mačkali, jejich brankář se zapojoval do zakládání ofenzivy. Postupu se však fotbalisté Liberce tentokrát nedočkali.

„Měli jsme šance, chybělo nám trošku štěstí. Je to loučení, ale nemáme se za co stydět. V pohárových zápasech jsme podali skvělé výkony, vyřadili skvělé týmy. A dovolím si tvrdit, že i na Alkmaar jsme měli," litoval Lukáš Hroššo, proč už tažení Evropou končí.

Během zimní přípravy se v zápasech pravidelně střídal s Přemyslem Kovářem. Trenéři až do poslední chvíle váhali, ale nakonec v úvodu soutěžního jara poslali do branky zase Kováře, který byl jedničkou celý loňský kalendářní rok.

Je vděčný za každou minutu

Doma proti Alkmaaru a Mladé Boleslavi však nebyl úplně jistý. „Přemýšlím i o změně brankáře," připustil před cestou k odvetě trenér Jaroslav Šilhavý. A Hrošša skutečně mezi tyče poslal.

„Překvapilo mě to. Každý chce ale chytat, i já. Trenér ukázal na mě, tak jsem šel do brány. A jsem rád, že jsem to zvládl," líčil brankář, jehož slibně rozjetou kariéru zbrzdilo vážné zranění a Liberec mu pak podal pomocnou ruku.

„Jsem rád za každou minutu. Chytám se na každý zápas a těší mě, že se do toho pomalu dostávám."

Pohárových startů si náležitě cení. „Naše vystoupení v Evropské lize celkově hodnotím jako skvělé. Dostali jsme se hodně daleko a také s Alkmaarem sehráli vyrovnanou partii. Jak říkám, na postup jsme znovu měli. Každý pohárový zápas nám dá strašně moc sebevědomí i zkušeností. Proto se celou sezónu snažíme, abychom se do Evropy dostali," poukázal Hroššo.

Reklama

Související témata: