Hlavní obsah

Poprvé na Letné i v Evropě. Smekám před námi, prohlásil Zahustel po skalpu Krasnodaru

Praha

Domácí premiéra na jedničku! Možná i podtrženou. Záložník či obránce Ondřej Zahustel se ve čtvrtek večer prvně proháněl v dresu Sparty na Letné, zároveň poprvé nastoupil v hlavní fázi některého z evropských pohárů. Vedl si znamenitě: ke skalpu silného Krasnodaru (1:0) v úvodním duelu 1. kola play off Evropské ligy přispěl výborným, sebevědomým výkonem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Sparty Ondřej Zahustel.

Článek

„Šel jsem si zápas před plným stadiónem užít, myslím, že to ode mě nebylo špatný," vyprávěl šťastný Zahustel, kterého Pražané v zimě přivedli z Mladé Boleslavi. Reprezentační záložník mocně podporoval útočnou fázi, bezchybný byl v defenzívě.

I on musel být překvapený, jak sparťané nad silným protivníkem vládli. „Musím před námi smeknout. Vletěli jsme na ně od první vteřiny a vydrželi jsme být aktivní po celý zápas. I když byly během utkání pasáže, kdy Krasnodar držel míč, do žádné šance jsme ho nepustili," pochvaloval si Zahustel.

„Myslím si, že byli jsme celkově lepším týmem. Uhráli jsme nadějný výsledek, který určitě bereme," prohlásil 24letý středopolař. Vzhledem k průběhu zápasu ale mohla Sparta pomýšlet na mnohem příznivější pozici pro odvetu (25. března). „Bylo by samozřejmě daleko hezčí, kdybychom vyhráli o dva góly, ale buďme pokorní. Musíme být spokojení," podotkl Zahustel.

Tuší však, že odveta na ruské půdě s týmem, který ve skupině za sebou nechal bundesligový Dortmundem, bude zřejmě o něčem jiném. „Musíme to i v Rusku zvládnout podobným stylem. Ale tam to bude o sto procent těžší zápas, Krasnodar bude hrát jinak," uvědomuje si Zahustel.

Reklama

Související témata: