Hlavní obsah

Lafata před Klosem smeká: Neodvažuji se srovnávat s kanonýrem doby

Pavel Dosadil (Řím)Sport.cz

Pokud na sebe na trávníku Olympijského stadiónu během odvety osmifinále fotbalové Evropské ligy narazí, nabídnou zajímavý duel ostrostřelců. Sparťanský kapitán David Lafata (34) patří s pěti trefami mezi nejlepší kanonýry aktuálního ročníku, Miroslav Klose (37) z římského Lazia je pak s 16 góly nejlepším střelcem historie světových šampionátů.

Foto: Ettore Ferrari, ČTK/AP

Miroslav Klose (vpředu) v utkání s Atalantou.

Článek
Fotogalerie

Trénink Sparty na Olympijském stadónu v Římě

Po letenském trávníku se den před zápasem jen prošel, do prvního duelu osmifinále ovšem vůbec nezasáhl. Když ale o víkendu dostala většina opor Lazia v italské lize volno, Miroslav Klose dvěma góly sfoukl Bergamo.

Německý snajpr tak rázně vzkázal do Prahy, že se s ním musí stále počítat. A že se třeba i do čtvrteční základní sestavy kouči Piolimu vejde.

„V základu ho moc nečekám, spíš v průběhu zápasu," myslí si sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Nabízí se zajímavá konfrontace

Klose versus Lafata, to by každopádně byla zajímavá konfrontace.

„Doufám, že nás trošku pošetří, že se vystřílel o víkendu. Ale jakápak konfrontace, neodvažuji se srovnávat s takovým hráčem. Už má svůj věk, pro mě je však Klose jeden z nejlepších kanonýrů svojí doby. Klobouk dolů před tím, co dokázal," říká David Lafata.

Třeba se na hřiště dostanou oba, ale i tak se mohou minout. Rekordman české ligy se po zranění zad vrátil do hry, zatím však není schopný zvládnout celé zápasy.

Během pauzy bude dohánět

„Pořád hrajeme, takže není moc kdy kondici dohánět. Síly na celý zápas asi nemám. Jsme domluvení s trenérem, že hraju, co vydržím. Doufám, že fyzičku ještě doženu," líčí Lafata.

„Jsme rádi, že je David zpátky. Byly dvě možnosti: buď ho nechat jen trénovat, nebo zkusit i zápasové zatížení. Zvolili jsme druhou. Hodně se upínáme k reprezentační pauze. Víme, že David během ní potřebuje kondici dohnat," vysvětluje Ščasný.

Zápase se hraje na Stadio Olimpico od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Postoupí Sparta přes Lazio do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
52,9 %
Ne
47,1 %
Celkem hlasovalo 2585 čtenářů.

Reklama