Hlavní obsah

Čtyři inkasované branky doma jsou moc, litovali fotbalisté Sparty a ocenili fantastické publikum

Praha

Čtyřbrankový příděl kalil fotbalistům Sparty pocit z vyřazení ve čtvrtfinále Evropské ligy. Pražané byli bez šesti hráčů základní sestavy v odvetě proti Villarrealu velmi nebezpeční, ovšem španělský sok ukázal mimořádnou produktivitu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal děkuje fanouškům po zápase s Villarrealem.

Článek
Fotogalerie

„Hodně se na zápase podepsal první inkasovaný gól. Paradoxně jsme přitom jinak úvod zvládli. Ale štěstí jsme si vybrali v jiných duelech, třeba s Krasnodarem či Laziem. Na co hráči Villarrealu sáhli, to proměnili. Ani v Neapoli nebo v Leverkusenu se stejně neprosadili. Ale udělali jsme hrubé chyby a hosté nás potrestali," hodnotil zápas trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

„Před nádhernou kulisou byla škoda výsledku. Myslím, že mohl být příznivější. Ve Španělsku při prvním utkání jsme měli štěstí, tady byl soupeř hrozně produktivní a z každé šance vstřelili gól. To byl zásadní rozdíl ve srovnání s námi," posteskl si David Lafata, kapitán Sparty.

Ta byla výrazně oslabená a v poločase měla už tříbrankové manko. „Chtěli jsme dohrát zápas se ctí. Myslím, že jsme se mohli rozloučit lépe. Ale za celou sezónu se určitě stydět nemusíme," dumal Lafata.

Kováč děkoval fanouškům, zápas si užil

„Byl to asi jeden z mých posledních zápasů kariéry. Normálně jsem před zápasem na pokoji sám, ale teď jsem byl ubytovaný s Krejčím a slíbili jsme si, že si utkání užijeme. A to se splnilo. Chci moc poděkovat fantastickým divákům," říkal obránce Radoslav Kováč. „Nicméně jsme si měli se zápasem poradit lépe. Strašně rychle jsme inkasovali. Při tom prvním gólu jsme měli být více u sebe. Paradoxně jsme si říkali, abychom hlavně nenechali hosty dávat kolmé míče mezi nás stopery," krčil rameny Kováč.

„Mám dobrý pocit z našeho výkonu. Ovšem čtyři branky v domácím utkání je velký příděl. Pak to nebylo o postup, ale jen nějak dohrát. Mrzí mě, že jsme nakonec nedokázali srovnat, protože šance jsme měli. Sil jsme měli také dost, nic jsme nezabalili. Pro lidi jsme chtěli přidat ještě alespoň jeden gól," říkal Bořek Dočkal, který zaznamenal první gól Pražanů.

„Odcházíme se vtyčenou hlavou. Nikdy jsem nezažil, aby lidé tleskali po prohře a čtyřbrankovém přídělu. Byli jsme dojatí," rozplýval se Lukáš Mareček, jenž nastoupil na místě obránce. „Až časem nám dojde, že jsme dosáhli mimořádného úspěchu. Vypadli jsme s lepším mužstvem. Je to trpké loučení, ale důstojné. Jsem hrdý, jak jsme v Evropské lize hráli," říkal Ščasný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články