Hlavní obsah

Ani vteřinu svého života bych nechtěl být jako on, přiznal Klopp averzi k trenérovi Villarrealu

Liverpool/Praha

Dost možná, že až deset tisíc fanoušků Liverpoolu přijme Kloppovo pozvání a vypraví se za svým týmem do Basileje na finále Evropské ligy. „Je to krásné město, mimochodem v blízkosti mého domova. Pojeďte tam s námi a po této nádherné noci vytvořte hráčům stejně báječnou atmosféru i tam. Zaslouží si to a budou rádi,“ obracel se německý kouč ve službách Liverpoolu Jürgen Klopp na příznivce Reds poté, co jeho tým zvládl semifinálovou odvetu s Villearrealem a po výhře 3:0 postoupil do finále, kde ho čeká Sevilla.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolký kouč Jürgen Klopp s Dejanem Lovrenem během odvety semifinále Evropské ligy se Sevillou.

Článek
Fotogalerie

Nahrávalo jim všechno. Vlastní gól Soriana v samém úvodu odvety, stejně jako soupeřova frustrace z tvrdé a agresivní hry, s níž Liverpool vyrukoval. Španělům brnkala na nervy natolik, že bylo až s podivem, že dohráli první poločas v plném počtu.

Po půli už bez emocí a s mozkem

Rozhodující druhou branku však Kloppův celek přesto nedokázal do přestávky přidat.

„Scházela nám trpělivost, protože na soupeřově polovině nebyl žádný prostor, takže jsme ztráceli hodně míčů. A také jsme se nechali příliš unášet velkými emocemi, vysvětloval trenér Liverpoolu, proč rozřešení přišlo až ve druhé půli.

„O půli jsem hráčům řekl jediné - oprostěte se od emocí a trochu víc používejte mozek. Poslechli a výsledkem byly dva góly a celá tahle nádherná noc," vznášel se Jürgen Klopp na vlnách euforie z postupu do finále, v němž v případě triumfu nad dvojnásobným vítězem Evropské ligy Sevillou může jeho celek vybojovat účast v příštím ročníku Champiomns League.

Proto žádný div, že na Anfield Road emoce tak plály a že i oba trenéři po sobě šli.

„Marcelino je skvělý trenér, ale ani vteřinu svého života bych nechtěl být jako on," neudržel se ostatně Klopp před televizními kamerami.

Sturridge: Hrajeme, jak trenér nakazuje

Kouč Villarrealu totiž těžce nesl vyloučení Victora Ruize devatenáct minut před koncem, neodpískanou penaltu proti Liverpoolu za stavu 2:0, stejně jako údery, jež jeho týmu zasadili Sturridge a Lallana po změně stran.

„Udělejte si názor sami, ale sudí prostě dovolil domácím hrát na samé hranici pravidel. A možná až za ní, takže pro nás to bylo moc těžké," stěžoval si Marcelino na maďarského rozhodčího Kassaie, tolerujícího důraz, agresivitu i tvrdost.

„Ještě větší smůlu jsme však měli v tom, že jsme se potkali s Liverpoolem v době, kdy se v této sezóně dostal do nejlepší formy. Hrál lépe než my, ale přes územní převahu si zase až tolik šancí nevytvořil," přiznával, když první vlna emocí a rozčarování opadla.

„Hrajeme tak, jak nám trenér zdůrazňuje. Je to náš styl a budeme v něm pokračovat," reagoval na Marcelinovy výtky a nářky hrdina večera Daniel Sturridge, který jeden gól dal a pod dvěma dalšími zanechal svůj autogram.

„Přistoupili jsme k této soutěži s velkým respektem a mám pocit, že jsme si účast ve finále zasloužili. Teď věřím, že ho můžeme vyhrát," hlásil před cestou do švýcarské Basileje, kde se jeho Liverpool utká 18. května se Sevillou.

Reklama