Hlavní obsah

Je libo lístky na finále? Fanoušek Liverpoolu se nepěkně spálil

Liverpool

Hodně draho přišla nejmenovaného fanouška fotbalistů Liverpoolu touha být při tom, až jeho tým dnes večer od 20:45 SELČ ve finále Evropské ligy v Basileji změří síly s obhájcem titulu FC Sevilla. Na černém trhu zaplatil překupníkovi za dva lístky 700 liber (přibližně 24 000 korun), jak se však později ukázalo, naletěl podvodníkovi, píše server britské stanice BBC.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu při tréninku v basilejském St. Jakob-Parku.

Článek

„Kontakt (na toho člověka) jsem získal přes účet na Instagramu. Sešli jsme se mimo Anfield a z původně požadovaných 800 liber jsme se nakonec dohodli na sedmi stovkách," vykládal BBC pod podmínkou zachování anonymity okradený příznivec Reds. „Lístky mi přinesl v obálce, což mi sice přišlo trochu divné, ale na druhou stranu vypadaly absolutně věrohodně. I teď, když si je položíte vedle originálu, rozdíl je absolutně minimální."

Padělky jsou podle britských médií skutečně zdařilé, hlavní rozdíl je patrný až při detailním prozkoumání hologramu s logem UEFA. Policie už po výtečníkovi, jehož obvinila z podvodu, zahájila pátrání.

Stadión St. Jakob Park v Basileji, kde hraje svoje domácí zápasy švýcarský mistr s českými legionáři Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým, má kapacitu 38 500 diváků. Pro potřeby fandů Liverpoolu bylo vyčleněno 10 000 vstupenek, další dva tisíce získal účastník Premier League z uvolněných blokací pro Sevillu. I tak nabídka zdaleka nepostačuje poptávce anglických fans.

Jon Ward z policejního oddělení v Merseyside však všechny fotbalové příznivce před koupí vstupenek na finálový duel z neoficiálních zdrojů důrazně varoval: „Rozumím zájmu vidět utkání na vlastní oči, chápu hlad fanoušků po vstupenkách, ale zápas je už vyprodán. Je jasné, že této skutečnosti se pokusí využit někteří podvodníci k vytvoření a prodeji falzifikátů. Lístky i jejich držitelé však projdou důkladnými kontrolami, bez platných vstupenek nebude šance se na stadión dostat."

V Basileji dnes večer nepůjde jen o trofej Evropské ligy. Vítěz si totiž zajistí i přímý postup do skupiny příštího ročníku lukrativní Champions League.

Reklama

Související témata: