Hlavní obsah

Slavia je zpátky v Evropě. Začne pohárovou pouť po sedmi letech proti Látalovi a spol.?

Praha

Sedmileté čekání skončilo a kruh se uzavřel. Stylově. Fotbalistům pražské Slavie pomohl k návratu do Evropy trenér, který je do pohárů dovedl naposledy. Karel Jarolím teď s Mladou Boleslaví vyhrál finále domácího poháru s Jabloncem a tím sešívaným přihrál postup z páté ligové příčky. Červenobílí odstartují obnovenou pohárovou pouť ve 2. předkole Evropské ligy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

A jsme tam! Slávisté se radují - zleva Tomáš Souček, Muris Mešanovič, Jan Mikula a Jaroslav Mihalík.

Článek

Kovaný slávista Karel Jarolím nezklamal. Jablonci pohár se svou Bolkou nedaroval, a tak místenku do Evropy přihrál napjatě čekajícím sešívaným.

„Jsme šťastní, že nakonec páté místo stačilo na postup do předkola Evropské ligy. Klub jako Slavia do Evropy patří a jsem rád, že se nám to s přispěním Boleslavi povedlo už letos. Věřím, že se na předkola pořádně připravíme a návrat Slavie do Evropy si jak my, tak fanoušci užijeme," citují klubové stránky trenéra Dušana Uhrina.

Do Polska skok, hrozí i dlouhé lety

Zatímco Liberec a Mladá Boleslav si počkají na 3. předkolo, Slavia začne již 14. července ve 2. předkole. Po dlouhém výpadku si musí začít budovat pohárový koeficient, redukovaný národní koeficient (6,585) jí ale postačí, aby při losu 20. června v Nyonu byla nasazená. V případě postupu do 3. předkola a dále už by spadla mezi nenasazené.

Červenobílí už se mohou rozhlížet, kdo jim zkříží cestu jako první. Nejzajímavějším soupeřem by byl Piast Gliwice, druhý tým polské ligy, jehož k senzačnímu umístění dovedl český trenér Radoslav Látal se dvěma exsparťany Vackem a Nešporem v sestavě. Lubinu zase pomohl do Evropy jiný krajánek Michal Papadopulos.

Do Polska by měli Pražané nejblíž, obávat se však mohou naopak i dlouhého cestování. Vždyť ve hře budou také kluby z Islandu, Kazachstánu či Ázerbájdžánu.

Hráči Slavie si každopádně užijí jen krátké dovolené. K přípravě se po dovolené sejdou už 2. června.

Kdo také připadá v úvahu jako první soupeř Slavie:
Qabala (Ázerbájdžán),
Rabotnički Skopje (Makedonie),
EL3 (Rumunsko),
Piast Gliwice (Polsko),
FC Vadúz (Lichtenštejnsko),
Kajrat Almaty (Kazachstán),
Differdange (Lucembursko),
Shamrock Rovers (Irsko),
St. Patrick’s Athletic (Irsko),
Zaglebie Lubin (Polsko),
Cracovia Krakov (Polsko),
Linfield Belfast (Severní Irsko),
Beitar Jeruzalém (Izrael),
Stabaek (Norsko),
FK Kukësi (Albánie),
vítěz poháru/EL3 (Bělorusko),
Levadia Tallinn (Estonsko),
Kalju Nomme (Estonsko),
Pjunik Jerevan (Arménie),
Zimbru Kišiněv (Moldavsko),
Breidablik (Island),
vítěz poháru (Skotsko),
EL1 (Bulharsko).

Reklama

Související témata: