Hlavní obsah

Plzeň ani Sparta doma nevyhrály. Do třetice to zkusí sešívaní

Praha

Zatím jde v podání českých klubů o dost rozpačitý pohárový týden. Plzeň i Sparta v úterních domácích duelech jen remizovaly, čímž si notně zkomplikovaly cestu do play off Ligy mistrů. Jako třetí je na řadě s domácím výkopem Slavia, která ve čtvrtek ve 3. předkole Evropské ligy hostí portugalské Rio Ave. V Edenu se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Souček a hráči Levadie Tallinn v přesile.

Článek

O soupeři z města Vila do Conde na severu Portugalska nedaleko od Porta toho v Edenu moc nevědí. Asistent trenéra Jan Kmoch měl šanci sledovat Rio Ave v jediném přípravném utkání.

„Víme, že je to defenzivní mužstvo, dostává málo gólů. Ale jsou to Portugalci, takže umí také útočit," přemítá záložník Tomáš Souček.

Sešívaní se vrátili do pohárů po sedmi letech a minulý týden si oddechli, že ve 2. předkole těsně vyřadili Levadii Tallinn.

„Proti Tallinnu jsme byli favoritem samozřejmě my. Nemyslím si, že teď by jím mělo být Rio Ave, přijde mi to tak nastejno. Postup už není naší povinností, ale věříme si," ujišťuje Souček.

Portugalské euforie se nebojí

Odvážná slova vzhledem k tomu, že Slavii čeká protivník z ligy čerstvých mistrů Evropy.

„Země je v euforii, myslím ale, že Rio nemá s titulem mistrů Evropy nic společného. Doma by bylo ideální udržet nulu a vyhrát, dát jednu, dvě branky. Pak nemusí být nevýhodou odveta venku," přeje si člen reprezentační jedenadvacítky.

V minulé sezóně se mu střelecky dařilo, vzhledem k setrvání kanonýra Škody a příchodů nizozemských útočníků Van Kessela a Van Burena z něj ovšem tíha odpovědnosti za nastřílené branky spadla.

„Rád jim s góly pomůžu, ale je to hlavně na nich," usmívá se Souček.

Reklama

Související témata: