Hlavní obsah

Neřekl jsem, že jsme slabší než před rokem, říká kouč Boleslavi Jarolím

Tetovo/Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi se znovu pokusí proniknout do základní skupiny Evropské ligy. Ve 3. předkole na ně čeká makedonský vicemistr Škendija Tetovo. Kouč Karel Jarolím sice za měsíc přesedne na reprezentační lavičku, ale se Středočechy by se rád rozloučil jako kouč, který dovedl tým k postupu. V Česku neznámého soupeře, s nímž odehraje první zápas dnes od 20 h v Makedonii, má podle vlastních slov dobře zmapovaného...

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Karel Jarolím.

Článek

Tetovo je v Česku neznámé. Máte o něm dostatek informací?

Informací máme samozřejmě dostatek. Mají za sebou už čtyři soutěžní zápasy, které odehráli v podstatě v jedné sestavě. Na hřišti o sobě dobře vědí, jejich hra je velmi slušně organizovaná. Mají v týmu dvě tři nadprůměrné fotbalové osobnosti, kolem nichž se hra točí, a starají se především o ofenzívu.

S jakým výsledkem z prvního zápasu byste byl spokojený?

Takovým, který by dával reálnou šanci pro postup. Samozřejmě to chce dát minimálně jeden gól a neinkasovat.

V létě vám odešli Baroš, Čermák a Ščuk, které jste musel nahradit. Máte jasno o sestavě?

Vcelku ano, doufám, že se nestane nic mimořádného.

Ale starty Jánoše, Kysely a Čmovše jsou prý v ohrožení...

Šrámy někteří hráči mají, já věřím, že když se nestane nic mimořádného, nastoupíme v nejsilnější sestavě.

Před rokem byla Boleslav na stejné startovní pohárové čáře, ale do základní skupiny se nedostala. Můžete srovnat sílu tehdejšího a současného týmu?

Na první pohled by měl být ten minulý teoreticky silnější. Vždyť v zimě a nyní v létě nám odešlo nejméně pět hráčů ze základní sestavy - Zahustel, Skalák, Bořil, Ščuk, Čermák a také Baroš...

Takže jste slabší?

To jsem neřekl! Jak na tom opravdu jsme, ukáží až soutěžní zápasy, čekají nás hned čtyři v krátkém sledu, dva v Evropské lize a dva v té domácí. Uvidíme, jak jsou kluci odolní a tým silný.

Reklama

Související témata: