Hlavní obsah

Slavia zaplňuje Eden a chlubí se: Už jsme prodali víc vstupenek než Sparta!

Praha

Fotbalová rivalita mezi pražskými S zase trochu ožívá. Zatímco Sparta má úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť (1:1) za sebou, konkurenční Slavii dnes čeká utkání 3. předkola Evropské ligy s Rio Ave (výkop v 19:00, on-line na Sport.cz), celkem ze země portugalských mistrů Evropy. Sešívaní už se dokonce pyšní tím, že je na jejich zápas prodáno více vstupenek, než tomu bylo v případě letenského soka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová slávistická akvizice Gino Van Kessel se rychle stala oblíbencem fanoušků sešívaných.

Článek

První soutěžní představení Sparty v nové sezóně sledovalo na Letné 13 257 fanoušků, zatímco Slavia se minulý týden při odvetě druhého předkola EL mohla spolehnout na 14 856 hlasivek. Třináct tisíc lístků bylo prodáno v Edenu už den před utkáním.

Návštěva proti Rio Ave tak zřejmě překoná tu z minulého zápasu proti Levadii Tallin.

„Mohu s jistotou oznámit, že počet prodaných vstupenek (včetně permanentek) na Slavii je větší než na ACS. Slavia fans, díky, jste nejlepší," chlubil se ve středu večer na svém twitteru Tomáš Syrovátka, člen představenstva vršovického klubu.

Slavia i díky skvělým fanouškům zdolala estonský Tallinn a její příznivci věří, že nová útočná kostra týmu Gino van Kessel - Milan Škoda zařídí nějaký ten gól i proti mnohem lepšímu portugalskému soupeři. „Doma chceme určitě vyhrát a neinkasovat, postoupit do play off chceme za každou cenu," zdůraznil kouč Dušan Uhrin mladší.

Trefí se Gino van Kessel i ve svém druhém soutěžním zápase ve slávistickém dresu?
Ano
69 %
Ne
31 %
Celkem hlasovalo 4978 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen