Hlavní obsah

Hladový Liberec chce na evropské scéně zopakovat loňské tažení, Mödling je první zastávkou

Mödling

Na poslední chvíli koupili slovenského gólmana Martina Dúbravku, jenž pod Ještěd přišel z dánského Esbjergu, takže před vstupem na evropskou pohárovou scénu vyřešil fotbalový Liberec další problém a může se koncentrovat na úvodní duel 3. kvalifikačního předkola Evropské ligy. V něm se utká dnes ve 21.05 v Rakousku s Admirou Wacker Mödling, která je oproti Trpišovského týmu nesporně ve výhodě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Milan Baroš na tréninku Slovanu Liberec.

Článek

„Je mnohem rozehranější než my, protože už má za sebou šest soutěžních zápasů, z nichž pět vyhrála a v jednom remizovala," připomíná před večerní konfrontací liberecký kouč.

Baroš zdravý, připravený, natěšený

„My jsme ale zase hrozně hladoví, neboť chceme v kvalifikaci zopakovat loňské tažení, kdy jsme se dostali do základní skupiny Evropské ligy," netajil se Jindřich Trpišovský ambicemi, s nimiž Liberec na evropskou scénu vstupuje.

A to přesto, že během léta došlo na severu Čech už tradičně k značné obměně kádru. Pravdou ale je, že se v něm tentokrát objevil zkušený legionář Milan Baroš, který by měl být velkou posilou.

„Navíc zdravý, připravený a plný chuti hrát," potvrzoval sám Baroš, jak moc je natěšený na start nové sezóny a na to, že bude v libereckém dresu nastupovat pravidelně, což se mu na předchozí štaci v Mladé Boleslavi nesplnilo.

První příležitost k tomu bude mít dnes večer proti Mödlingu, který na evropské pohárové scéně účinkuje po čtyřech letech. Musel absolvovat kvalifikační předkola - v prvním vyřadil slovenskou Myjavu, ve druhém ázerbájdžánský Kapaz.

„Nebude to ale na úvod snadný soupeř, protože rakouský fotbal šel v poslední době výkonnostně nahoru, čehož je Admira dokladem. Má mladé mužstvo, které spolu hraje už delší dobu a je silné především v ofenzivě. Jakmile se ale ocitne pod tlakem, dělá v obraně chyby, kterých bychom měli využít," připomínal Trpišovský svým svěřencům, že partie s Mödlingem je otevřená a na nich bude, aby si vytvořili co nejlepší pozici pro odvetu příští středu na domácím hřišti.

I kapitán touží po loňských zážitcích

„Určitě je výhodou, že začínáme na soupeřově hřišti, což se nám loni nepoštěstilo, protože kvalifikaci jsme dvakrát začínali doma," kvituje trenér Trpišovský, jemuž před vstupem na evropskou pohárovou scénu dělá starost chabá střelecká produktivita jeho týmu v přípravě. „Snad ji v kvalifikaci zlomíme," věří, že právě proti rakouskému pohárovému protivníkovi přijde obrat.

„Chceme zopakovat loňskou sezónu a dostat se v Evropské lize znovu do základní skupiny. Jde o obrovskou výzvu, za kterou půjdeme, protože podobné zážitky si člověk za peníze nekoupí," ujišťuje i kapitán Liberce Lukáš Pokorný. „Jsme určitě stejně silní, jako před rokem, takže proč by se nemělo něco podobného podařit i letos?" přidával.

Mödling přivítá Liberec na novém trávníku v domácí aréně v Maria Enzersdorfu nedaleko Vídně, kde v nové sezóně zatím ještě nehrál, zápas zaříná ve 21.05, rozhoduje ho Turek Özkahya.

Reklama

Související témata: