Hlavní obsah

Uhrin nečeká od Van Kessela zázraky. Žádá však postup za každou cenu

Praha

O soupeři toho moc nevědí. Přesto odhalili jednu jeho slabinu, kterou chtějí využít. Fotbalisté pražské Slavie dnes v podvečer otevřou 3. předkolo Evropské ligy úvodním duelem s portugalským týmem Rio Ave. „Šance na postup vidím 50 na 50,“ avizuje trenér Dušan Uhrin mladší. Zápas se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší během odvetného duelu 2. předkola Evropské ligy s Levadií Tallinn.

Článek

Jaké máte proti portugalskému soupeři šance?

Nevíme, co nás čeká. Po sezóně vyměnili hodně hráčů. Asistent Kmoch tam byl na pozorování, každý poločas hráli jiným stylem. Připravíme se na oba, ale hlavně se soustředíme sami na sebe, abychom neudělali chybu. Jsou zranitelní, celý týden jsme se na to chystali. Šance na postup vidím 50 na 50, doma chceme samozřejmě vyhrát.

Je pro vás nečitelnost protivníka komplikací?

Lepší by pro mě bylo, kdyby byli více čitelní. Ale jak říkám, hlavně se soustředíme sami na sebe. Proti odvetě s Tallinnem možná uděláme i změny v sestavě. Já se vždy rozhoduji až odpoledne před zápasem, navíc následuje i nedělní ligový duel v Brně. Od toho se bude sestava odvíjet. Mimo Šventa jsou všichni hráči v pořádku.

Slavia Praha - Rio Ave
Úvodním zápas 3. předkola Evropské ligy. Dnes od 19:00 v Edenu, přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz. Rozhodčí: Lapočkin (Rus.).
Předpokládané sestavy:
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Souček, Hušbauer - Van Kessel, Kenija, Mihalík - Škoda.
Rio Ave: Cássio - Nadjack, Marcelo, Vilas Boas, Rafa Soares - Wakaso, Tarantini - Novais, Ribeiro, Dias - Yazalde.

Před týdnem vám postup zajistil debutant Van Kessel, který na první gól přihrál a druhý dal sám. Teď měl více času na aklimatizaci, bude ještě lepší?

Především chci, abychom hráli kompaktně. Nestavím to tak, aby Gino zase rozhodl. Potřebuje (na aklimatizaci) čas, sám vím, že to jsou někdy i tři měsíce. Koncem přípravy na Slovensku hrál na hrotu, pro nás ovšem zůstává křídelním hráčem.

Přes Levadii jste postoupit museli, vyřazení by bylo ostudou. Teď už pod takovým tlakem nejste, že?

S Tallinnem jsme do dvojzápasu vkročili špatně. Teď znovu chceme za každou cenu postoupit! Rio Ave má venku jednu slabinu, kterou snad využijeme. Jinak je to silný tým, rozhodující bude, jak je dokážeme přehrát. Doma chceme dát co nejvíc gólů, jinak jsou podle mě soupeři vyrovnaní.

Lístky na zápas jdou znovu na dračku, můžete být spokojený.

Jsou dovolené, bral bych, aby přišlo znovu tolik lidí jako minule na Tallinn. Měli jsme tady 15 tisíc jen slávistů.

Reklama

Související témata: