Hlavní obsah

Škoda Škody. Kanonýrovo jméno tentokrát zafungovalo jako nomen omen

Praha

Klidně mohl dát i hattrick. Nakonec však neskóroval ani jednou. Škoda Škodových šancí, říkají si tak fanoušci fotbalové Slavie po remíze 0:0 s Rio Ave v prvním utkání 3. předkola Evropské ligy. „Bohužel, mé jméno bylo pro zápas charakteristické. S ničím bych to ale nespojoval,“ potvrdí reprezentační útočník Milan Škoda s hořkým úsměvem. Tentokrát zafungoval jako nomen omen, tedy jméno znamení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Milan Škoda při utkání proti Rio Ave.

Článek
Fotogalerie

Jak bezbrankovou plichtu s portugalským soupeřem hodnotíte?

Cítím se moc špatně, šancí jsem měl dost. Zápas jde asi jednoznačně za mnou, koncovku jsem nezvládl. Moje poslední šance už byla zoufalost.

Jenže v prvním poločase vám ruský rozhodčí sporně neuznal gól pro předchozí faul.

Já si myslím, že to faul nebyl. Šel jsem do obránce tělem, jen jsem si udělal prostor. Že bych ho nějak strčil, to vůbec.

V 74. minutě při vaší tutovce hlavou už všichni viděli míč v síti, ale brankář Cássio předvedl fantastický zákrok.

Kenijův centr letěl celkem vysoko. Soustředil jsem se, abych hlavně trefil bránu, abych míč nepodskočil. Brankář se bohužel rychle přesunul a efektně střelu vyrazil. Přitom víc než půlka brány byla volná...

Zápas tedy skončil bez branek...

Výsledek není do odvety nejhorší. Protože jsme nedostali gól. Ale po tom, kolik šancí jsme měli, nás samozřejmě mrzí, že jsme nevyhráli.

Co čekáte od odvety?

Zápas v Portugalsku bude vypadat podobně. Oni se budou snažit držet balón, asi se víc tlačit do koncovky. U nás hráli tak po vápno. Určitě si můžeme věřit. Myslím, že šance na postup po prvním zápase zůstávají 50 na 50.

Podaří se Slavii po úvodním bezbrankovém zápase přes Rio Ave přejít?
Ano
62,5 %
Ne
37,5 %
Celkem hlasovalo 4551 čtenářů.

Reklama

Související témata: