Hlavní obsah

Škodův gól byl regulérní, štve Uhrina. Kanonýry nezatracuje

Praha

Pasovali se do role Plzně. Také fotbalisté pražské Slavie doma remizovali 0:0 a v odvetě 3. předkola Evropské ligy na hřišti portugalského Rio Ave budou muset vstřelit gól. V Edenu měli šancí dost, v koncovce však selhali. „Před odvetou nadále vidím šance na postup 50 na 50. Když dáme gól, budeme ve výhodě. Půjdeme do toho stejně jako doma,“ ujišťuje trenér Dušan Uhrin mladší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Dušan Uhrin během utkání 3. předkola Evropské ligy s Rio Ave.

Článek
Fotogalerie

Kanonýři jim minulý týden pomohli vyřadit Levadii Tallinn. Proti Rio Ave však v Edenu napsali opačný příběh. Gino Van Kessel spálil tutovku hned v úvodu a Milan Škoda nevyužil ani jednu z pěti šancí. Poslední přitom byla stoprocentní.

„Nic jim nevyčítám. Van Kessel měl šanci obrovskou, z mého pohledu jsem viděl, že už je to gól, celou branku měl otevřenou. Milan dal gól, který nebyl uznaný, pak ho vychytal fantastický brankář," zachovává trenér Dušan Uhrin klid.

Spíš ho namíchl ruský rozhodčí Lapočkin. „Škoda, že neuznal Škodův gól, který byl podle mě regulérní," štve kouče.

Pak by sešívaní již do přestávky vedli a nemuseli po zápase hodnotit mizérii v zakončení.

„Oba naši útočníci už v poháru góly dali, velký potenciál tam je. Musíme se před brankou trochu uklidnit," míní Uhrin.

Důležité bylo neinkasovat

S výsledkem 0:0 není až tak nespokojený. „Začátek byl z naší strany malinko nervózní, asi na kluky dolehla důležitost zápasu. Hraje se ovšem na dvě utkání, je to otevřené. Uhráli jsme lepší výsledek, než kdyby soupeř dal gól. Nechtěli jsme je úplně presovat, jsou velmi rychlí. A důležité bylo neinkasovat," poukazuje kouč červenobílých.

Před odvetou jeho chlapce čeká ještě nedělní ligová premiéra v Brně. „O sestavě pro ligu jsem zatím nepřemýšlel. Asi v Brně dojde k některým změnám. Nastoupíme tam brzy po pohárovém utkání, ale chceme tam vyhrát. A víme, že nás čeká velmi těžký zápas," avizuje Uhrin.

Reklama

Související témata: