Hlavní obsah

Trpišovský nechápe, proč musí Liberec hrát odvetu s Admirou Mödling už ve středu

Liberec

Není mu dvakrát po chuti, že k odvetě 3. předkola Evropské ligy musí nastoupit se svým Libercem už ve středu. „Minulý čtvrtek hrála ve Vídni Austria s Trnavou a po ní my s Admirou a problém v tom nebyl. Teď nemůžeme nastoupit ve stejný den jako Mladá Boleslav, i když obě města jsou vzdálena padesát kilometrů,“ nechápal nařízení soutěžní komise UEFA trenér Severočechů Jindřich Trpišovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Milan Baroš (vpravo) poslouchá pokyny trenéra Slovanu Jindřicha Trpišovského.

Článek

Proti příkazu však nic nezmohl, takže proti rakouskému Mödlingu vyrukuje se svým týmem už  ve středu v 18 hodin. Zareagovat však musel, a proto v nedělním ligovém zápase v Mladé Boleslavi zamíchal se složením mužstva a hned šest hráčů šetřil na pohárovou odvetu.

Postup přes Mödling úkolem dne

„Nešlo jen o to, aby šetřili silami, nechtěl jsem riskovat případné zranění či nějaké šrámy, které by se promítly do naší základní sestavy," dal jasně najevo, že účast v dalším kole Evropské ligy je pro Liberec v úvodu podzimu prioritou.

„Středeční odveta je pro nás nesmírně důležitá, protože musíme dotáhnout postup. Loňská sezóna, kdy jsme si zahráli základní skupinu a měli dokonce hodně blízko k postupu do vyřazovací části, představuje velkou inspiraci," přiznával liberecký kouč.

Jeho mužstvo má k postupu hodně blízko, neboť minulý čtvrtek vyhrálo na vídeňském předměstí 2:1.

Na nulu hrát v odvetě nebudou

„Zahráli jsme tam velmi dobře, takže jsem byl spokojen s výhrou a s výkonem ještě víc. V odvetě ale na něj musíme navázat, protože jsme dostatečně silní, abychom si postup pohlídali," apeloval na své svěřence, aby snad nepodlehli klamu, že k další účasti v Evropské lize jim postačí remíza a dokonce i prohra 0:1.

„V nedělním ligovém duelu v Mladé Boleslavi nás porazila vlastní mentalita, což nesmíme v pohárové odvetě připustit. Zvláště, když máme všechno ve vlastních rukách. Rozhodně ale nebudeme kalkulovat s tím, že nám postačí ukopat bezbrankovou remízu. Zvláště, když nejsme mužstvem, které by dovedlo na nulu uhrát a mohlo se spoléhat, že neinkasuje. Ukázalo se to ostatně ve Vídni, stejně jako v neděli v Mladé Boleslavi," přiznával Trpišovský, že defenzíva není právě předností jeho týmu.

„Musíme se proto snažit o náš kombinační fotbal a hlavně hrát na vítězství. Kvůli postupu i koeficientu českého fotbalu," připomínal, že každý bod získaný na evropské pohárové scéně se do propočtů zahrnuje.

I proto nejspíš nasadí stejnou sestavu, která hrála ve čtvrtek ve Vídni. Jedinou otázkou je, zda se v ní snad neobjeví zkušený Baroš, který v prvním střetnutí střídal, ale v neděli hrál ligový zápas v Mladé Boleslavi od začátku, a dokonce s kapitánskou páskou.

Reklama

Související témata: