Hlavní obsah

Dva rychlé góly Rakušany zlomily, glosoval liberecký postup autor vedoucí trefy Coufal

Liberec

Úkol splněn, mohli hlásit už po dvaceti minutách pohárové odvety s Admirou Mödling fotbalisté Liberce. K výhře z prvního zápasu ve Vídni přidali další branku, rakouského soupeře jasně přehrávali a mohli tudíž spekulovat, kterého soupeře jim postaví do cesty páteční losování play off Evropské ligy. „Byli jsme na soupeře velmi dobře připraveni a on hrál, co nám trenéři řekli a co jsme čekali,“ vysvětloval autor prvního gólu Vladimír Coufal, proč Rakušané nedělali Severočechům potíže.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Za zklamaným brankářem Admiry Manuelem Kuttinim se radují z gólu Nikolaj Komličenko (vlevo) a Vladimír Coufal.

Článek
Fotogalerie

Liberecký kouč až ex post přiznával, že přece jen trochu strachu měl. „Vzhledem k nabitému programu a nedělní ligové prohře v Mladé Boleslavi to bylo logické. Pouhé dva dny mezi zápasy jsou málo," nepopírá Jindřich Trpišovský, že trochu pochybností v něm přece jen zůstalo. Ale jen trochu, protože jakmile dal Coufal vedoucí gól, mohl jeho tým slavit postup.

„Nejdřív jsem se ohlížel po Komličenkovi, kterému jsem chtěl přihrát. V dohledu ale nebyl, takže jsem vystřelil," glosoval Coufal svou trefu vypálenou poté, co udělal krok do šestnáctky.

Liberci moc pomohla, a jakmile přidal po čtvrthodině Komličenko z penalty druhou branku, už nebylo co řešit.

Zápas v Boleslavi obětovali postupu

„Ligový zápas v Boleslavi jsme obětovali postupu a vyplatilo se to. Dva rychlé góly, které jsme dali do přestávky, naštěstí Admiru zlomily a nám pomohly. Ve druhé půli odvety jsme se ovšem naběhali až příliš. Hosté už neměli co ztratit a předváděli, že jim kombinační hra opravdu jde," připomínal Coufal.

„Ale postup to byl naprosto zasloužený. Stejně jako v prvním střetnutí ve Vídni jsme působili zase jako tým. A nejenže jsme bojovali, přidali jsme i herní kvalitu. Navíc i mentálně jsme měli nad soupeřem navrch," kvitoval kouč Severočechů Trpišovský vystoupení svých svěřenců. „Trápí mě ale zdravotní stav hráčů hned v úvodu sezóny. Vůch a Breite museli dostat injekce, aby mohli nastoupit, Ševčík má výron v kotníku a minimálně dva týdny bude chybět," posteskl si liberecký trenér.

„Opravdu nejde jen o výsledek a vítězství, ale i fotbal, který hlavně v prvním poločase moji noví spoluhráči předváděli. Byla v něm bojovnost, obětavost, koncentrovanost a herní kvalita také. Ukázali jsme naši sílu a zaslouženě postoupili dál," chválil liberecký tým slovenský gólman Martin Dúbravka, který ve třetím zápase v libereckém dresu udržel čisté konto.

„Samozřejmě že nula těší a dodá mi ještě víc sebevědomí. Musím ale poděkovat klukům, že mi kvalitním a koncentrovaným výkonem pomohli, " přidával.

Reklama

Související témata: