Hlavní obsah

Ještě jsme nic nevyhráli, brzdí Uhrin po postupu Slavie euforii

Vila do Conde

Odvetu měli skvěle rozehranou, ale nakonec se fotbalisté Slavie proti oslabenému Rio Ave strachovali v Portugalsku o postup do play off Evropské ligy až do samotného konce. Postupovou remízu ale uhájili. Trenér Dušan Uhrin mladší však euforii nepropadal.

Foto: Sport.cz

Trenér Slavie Dušan Uhrin.

Článek

„Chtěl jsem postoupit a byl jsem rád, že jsme postoupili. Ale ještě jsme nic nevyhráli, budu se teď těšit na los a na to, že máme jistě něco před sebou," nehodlal se po utkání kouč spokojit s dílčím úspěchem.

První půli zvládli sešívaní podle jeho představ. Slávisté se díky Hušbauerovi ujali vedení a před přestávkou navíc vyfasoval Cassamá druhou žlutou kartu a hostům nabídl dlouhou přesilovku.

Ztratili koncentraci

„Musím říct, že jsme se potkali s velice silným soupeřem, který má dobré individuality a perspektivní hráče. Pro nás to bylo těžké, připravovali jsme se na to, že budou na míči a my se budeme prosazovat z rychlých brejků. V první půli se nám to dařilo, druhá půle byla samozřejmě ovlivněna vyloučením hráče," hodnotil průběh Uhrin.

Hra v početní výhodě jeho svěřencům spíše uškodila. Inkasovali vyrovnávací gól a soupeř začal kousat. „Druhou půli jsme ztratili koncentraci, proto soupeř vyrovnal. My jsme mohli rozhodnout už v první půli, měli jsme víc šancí. I druhou půli jsme měli šance a je to škoda, protože jsme utkání zbytečně zdramatizovali," mrzelo kouče.

Reklama