Hlavní obsah

Se Steauou jsme to pohnojili, teď musíme postoupit, říká Juliš před Dány

Praha

Během jarní pouti Evropskou ligou dal gól Krasnodaru i Laziu Řím. V 3. předkole Ligy mistrů se však ani on netrefil, a tak fotbalistům pražské Sparty znovu připadlo play off Evropské ligy. V něm se střetnou s dánským vicemistrem Sönderjyske. „Budeme favorité a musíme postoupit. Dobře se na ně připravíme,“ ujišťuje mladý útočník Lukáš Juliš v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Juliš během utkání čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem.

Článek

Letenské tíží další krach v Lize mistrů. Třetí rok po sobě budou pohárovou sezónu zachraňovat v bitvě o postup do soutěže číslo dvě.

„Se Steauou jsme to pohnojili. Teď musíme postoupit za každou cenu do Evropské ligy, vyhrávat i v lize a udobřit si fanoušky," uvědomuje si Lukáš Juliš.

Los sledoval s několika spoluhráči u maséra Stránského. „Byl jsem docela nervózní. Ale myslím, že to dopadlo dobře. Budeme favorité a musíme postoupit," opakuje 21letý útočník.

Do pekla se jim nechtělo

Sparťanům hrozili po rozdělení do losovacích košů soupeři z Turecka, Chorvatska či Srbska. Oddechli si, raději poletí do Dánska.

„Udělalo mi to radost. Všichni víme, jaké je to teď v Turecku, v Bělehradě by asi taky byla hodně nevraživá atmosféra. Myslím, že je to dobré," neskrývá Juliš.

Jeho spoluhráči jsou ve spojení s Václavem Kadlecem. Útočník, jehož Sparta shodou okolností láká zpátky na Letnou, působí v dánském Midtjyllandu.

Letenští každopádně chtějí proti Sönderjyske zlomit severské prokletí. Dvakrát se v poslední době vraceli s nepořízenou ze Švédska.

„Je to obrovská motivace. Nic jiného než zlomit prokletí nám nezbývá. Vypadli jsme sice s Häckenem a Malmö, ale do třetice všeho dobrého. Věřím, že to zvládneme a postoupíme," troufá si Juliš.

Reklama

Související témata: