Hlavní obsah

Sparta znovu vyrukuje v Ďolíčku. Ale dánském

Haderslev

Víkendová výhra na Bohemians jim přišla vhod. Fotbalisté pražské Sparty totiž v Dánsku vyrukují s vědomím, jako by znovu nastupovali v Ďolíčku. „Mají velmi malé hřiště a hodně z něj těží. Všechno nakopávají dopředu, hází dlouhé auty a snaží se prosadit důraznou hrou,“ referuje o Sönderjyske bývalým spoluhráčům Václav Kadlec.

Lukáš Vácha_záložník AC Sparta PrahaVideo: Lucie Moučková

 
Článek
Fotogalerie

Ondřej Mazuch_obránce AC Sparta Praha

Lukáš Vácha

Informace od trenérů se s postřehy útočníka hrajícího za Midtjylland shodují. „Právě Bohemka hrála podobně, snažila se nakopávat. Dánové mají severský styl, dlouhé auty, všechno do vápna, jednoduchý fotbal. S tím si ale musíme poradit," říká stoper Ondřej Mazuch. „Něco podobného jsme si teď vyzkoušeli v Ďolíčku, kde je také menší hřiště, takže to byla taková simulace," souhlasí záložník Lukáš Vácha.

Sparta znovu krachla v kvalifikaci Ligy mistrů, úvodní duel play off Evropské ligy v dánském městě Haderslev tak pro ni momentálně představuje největší zápas. „Je to tak - a oprávněně. Už před losem jsem říkal, že ať dostaneme jakéhokoliv soupeře, musíme to zvládnout. V tomto případě, byť mám respekt k soupeři, musíme přijmout roli favorita a postoupit," poukazuje trenér Zdeněk Ščasný, že záchrana pohárové sezóny je pro klub nade vše.

Dánové zatím nemají výsledky

Však také kouč hned po vyřazení v Bukurešti ujistil, že pokud mužstvo nedovede ani do Evropské ligy, vyvodí z toho osobní odpovědnost...

Zatímco Sparta si v malém pražském derby v klidu pohlídala tři body (2:0), Sönderjyske generálka nevyšla a prohrálo 0:4 s Bröndby Kodaň. Dánský soupeř tak v pěti zápasech v domácí soutěži ještě nevyhrál a získal jen dva body.

„Víme, že výsledky nemají. Pokud se připravíme a budeme se soustředit na to, co máme, tak bychom měli postoupit. Chceme hrát poháry a uděláme pro to maximum," ujišťuje Vácha.

Sönderjyske - Sparta Praha
Úvodní utkání play off fotbalové Evropské ligy, dnes od 18:15, rozhodčí Göcek (Tur.). Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Sönderjyske: Skender - Pedersen, Kanstrup, Maak, Dal Hende - Drachmann - Kroon, Guira, Romer, Klove - Bechmann.
Sparta: Koubek - Mazuch, Kadlec, Costa - Zahustel, Dočkal, Vácha, Mareček, Frýdek - Šural, Juliš.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen