Hlavní obsah

Uhrin si tlak nepřipouští. Pohárové Evropě ovšem jeho Slavia nedorostla

Praha

Tvrdá rána rovnou mezi oči. Sedm let čekali na návrat do pohárové Evropy. Přes dvě předkola fotbalisté pražské Slavie ještě přešli, v obou případech díky většímu počtu gólů vstřelených na hřišti soupeře. Jenže po domácí porážce 0:3 od Anderlechtu v úvodním duelu play off Evropské ligy jsou předčasně na konečné. Pohároví mazáci z Bruselu jim dali krutě na vědomí, že na evropskou konkurenci nově budovaný tým ještě nestačí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Michal Frydrych ze Slavie (vlevo) lituje neproměněné příležitosti, uprostřed je jeho spoluhráč Gino van Kessel, vpravo Bram Nuytinck z Anderlechtu.

Článek
Fotogalerie

Sešívané čeká běh na dlouhou trať. Čínské milióny nefungují tak rychle, jak by si vedení klubu představovalo. I proto se hned na startu sezóny objevují informace, že to má trenér Dušan Uhrin mladší nahnuté.

„Spekulace jsem ani nečetl, řekli mi o nich až známí. Pracuje se mi pořád stejně. Noviny napíší všechno, co se doslechnou," reaguje kouč, který je zároveň členem klubového představenstva.

V klidu pochopitelně není. „Nejsem OK, prohráli jsme přece 0:3. Neptejte se mě ale na něco, co někdo řekl v tramvaji. Jde o to, co je ověřené a co ne," vede si Uhrin svou.

Může za výprask kondice či nezkušenost?

Faktem nicméně zůstává, že jakmile červenobílí narazili na prvního poháry ostříleného soupeře, rychle se položili. Povedla se jim čtvrthodinka před přestávkou, kdy zahodili slibné šance. První inkasovaný gól je uzemnil, ve druhé půli už jim nefungovalo nic.

„Myslím, že jsme byli od začátku druhé půle nekoncentrovaní. Říkali jsme hráčům, aby hráli stejně jako v prvním poločase. Zatím se však neumějí soustředit celých 90 minut. Nevím, čím to je. Možná kondicí nebo pohárovou nezkušeností. Hrajeme hodně zápasů v řadě a zjišťujeme, jestli to zvládáme, nebo ne. První duel s Anderlechtem jsme nezvládli," kaboní se Uhrin.

Postup do hlavní soutěže je před odvetou v Bruselu utopií. Alespoň se slávisté budou moci soustředit na domácí ligu, do níž podle kurzů vstoupili jako třetí největší favorit. Ještě v ní nevyhráli a z představy, jak by během podzimu zvládali ještě šest dalších anglických týdnů, jejich příznivce vzhledem k dané konstelaci asi trochu mrazí.

Chytí se na poslední Příbrami?

„Jestli chceme do budoucna hrát poháry, musíme se na to připravit psychicky. Hráči neznají sled utkání, že se musí hrát každé tři čtyři dny utkání, které by se mělo vyhrát," uznává Uhrin.

Do rány teď jeho chlapcům přichází ideální soupeř. V neděli do Edenu dorazí Příbram, bez vstřeleného gólu a získaného bodu poslední tým ligové tabulky.

„Situace není jednoduchá. Máme dva dny na to, abychom se vzchopili. Příbram musíme porazit. Pak nás čeká odveta na Anderlechtu a hned po ní další těžké utkání v Plzni. To všechno musíme zvládnout," uvědomuje si kouč, že výsledky před první reprezentační přestávkou o mnohém rozhodnou.

Vydrží Dušan Uhrin mladší na lavičce Slavie do konce podzimní části sezóny?
Ano
15,2 %
Ne
84,8 %
Celkem hlasovalo 3430 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články