Hlavní obsah

Sešívaní odmítají scénář předem ztracené mise. Do Bruselu letí pro zázrak

Praha

Mission: Impossible. Fotbalisté pražské Slavie si mohou připadat jako ve známém filmu s Tomem Cruisem. Nic však předem nevzdávají. I po zdrcující domácí porážce 0:3 s Anderlechtem se vypravili k odvetě play off Evropské ligy do Bruselu s myšlenkami na senzaci. „Odlétáme pro zázrak,“ avizuje na sociálních sítích člen představenstva Tomáš Syrovátka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zařídí Gino van Kessel slávistům vysněný rychlý gól...?

Článek

Malé vrtulové letadlo nabralo kurs Brusel. „Šance je vždycky, ale naše je teď hodně malá," měl kouč Dušan Uhrin jasno hned po domácím výbuchu v prvním utkání.

Sešívaní se však hodlají vzepřít scénáři předem ztracené mise. „Chceme uhrát co nejlepší výsledek. Vstřelit branku, pak uvidíme. Perfektní by bylo, kdybychom ji dali co nejdřív," plánuje trenér Uhrin.

Hráči jsou s ním zajedno. „Pořád věříme. Máme před sebou celých devadesát minut a v prvním zápase jsme za první půli měli tři dobré šance. Když si je vytvoříme i v Bruselu a něco proměníme, může se stát všechno," doufá útočník Gino van Kessel.

Vysnili si rychlý gól

„Abychom postoupili, museli bychom mít velké štěstí. Kdybychom dali rychlý gól a do poločasu přidali třeba ještě druhý, reálné by to bylo," přemítá záložník Josef Hušbauer.

„Anderlecht je těžký soupeř a má z prvního zápasu tříbrankový náskok. Pro nás je určitě klíčem vstřelit první gól," zdůrazňuje Van Kessel.

„Neletíme do Bruselu předem odevzdaní. Ale víme, že soupeř má velkou kvalitu a že náš postup by byl velkým štěstím," uvědomuje si Hušbauer, který v prvním zápase kvůli žlutým kartám mužstvu citelně chyběl.

„Výhru s Příbramí jsme brali jako povinnost. Do Bruselu jedeme s tím, že chceme vyhrát. Anderlecht hraje hodně zápasů, má stejné problémy jako každé další pohárové mužstvo. Soustředili se na zápas s námi, v lize se jim zas tolik nedaří," připomíná Uhrin.

Odveta v Bruselu se hraje ve čtvrtek od 20:00.

Jak si povede Slavia na hřišti Anderlechtu v odvetě play off Evropské ligy?
Přes Anderlecht postoupí
16,7 %
V Bruselu vyhraje, ale nepostoupí
16,6 %
Zápas skončí remízou
8 %
V Bruselu prohraje
58,7 %
Celkem hlasovalo 1605 čtenářů.

Reklama

Související témata: