Hlavní obsah

Dánští vrhači si v Praze troufají. Uspěje Sparta do třetice?

Praha

Do třetice všeho dobrého? Letenští doufají, že i v jejich případě úsloví zafunguje. Potřetí v řadě nezvládli kvalifikaci Ligy mistrů, potřetí za sebou jim tak připadlo play off Evropské ligy. Přes Zwolle i Thun fotbalisté pražské Sparty do hlavní soutěže prošli a našlápnuto mají i tentokrát. Jen po bezbrankové plichtě na hřišti dánského Sönderjyske potřebují v domácí odvetě také dávat góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Vjačeslav Karavajev (vlevo) během předzápasového tréninku před odvetou se Sönderjyske.

Článek
Fotogalerie

Výchozí pozici mají slušnou. Ale ošidnou. „I když jsme v Dánsku nedostali gól, přivezli jsme si ošemetný výsledek," nabádá k obezřetnosti kapitán David Lafata.

Však také dánský vicemistr i nadále cítí šanci, přestože do Prahy vzhledem ke své pohárové nezkušenosti dorazil jako outsider. „Je to pro nás velká výzva. Nejdůležitější a největší zápas, navíc proti takovému klubu, jako je Sparta," ujišťuje trenér Jakob Michelsen.

Ví, o čem mluví. Přestože v domácí soutěži jeho tým v nové sezóně ještě nevyhrál, v minulých předkolech už vyřadil norský Strömsgodset a polský Lubin.

„Nepřijeli jsme do Prahy jako turisté, také chceme postoupit. Pevně věřím, že čas pro zázraky ještě neskončil," doufá Michelsen.

Větší hřiště nahrává favoritovi

O jednu zbraň jeho jedenáctka každopádně přišla. O malé hřiště, z něhož doma těží především při házení dlouhých autů.

„Větší hřiště by mělo nahrávat spíš nám. Doufám však, že odveta nebude o soupeři, ale o nás. Že budeme dobře připravení a snad udržíme zápas pod kontrolou," přeje si Lafata.

„Natrénovat obranu na dlouhé auty moc nejde. Je zajímavé, že v dánské lize tak začínají hrát téměř všechny týmy, mají na auty i speciálního trenéra. Je to obrovsky nebezpečné, jen mi vadí, že hází jejich stoper a ne hráč nejblíže míče. Když máte deset až dvanáct autů v blízkosti branky, tak deset až dvanáct minut nehrajete," říká letenský trenér Zdeněk Ščasný.

Dočkal v posilovně

Nechce odkrývat karty, s jakými chce dirigovat svůj tým za postupem. Na předzápasovém tréninku každopádně chybí špílmachr Dočkal, který nedohrál nedělní ligový duel s Jabloncem.

„Nějaké šrámy máme. Ne všichni dnes zasáhnou do tréninku, někteří zůstanou v posilovně. To ještě neznamená, že do odvety nezasáhnou," avizuje kouč poněkud tajemně.

Zápas Sparta - Sönderjyske se hraje ve čtvrtek od 20:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz. Letenští čekají návštěvu třináct, maximálně patnáct tisíc diváků. Vstupenky se budou prodávat ještě v den zápasu, pokladny na stadiónu otevřou v 17:00.

Postoupí fotbalisté Sparty přes Sönderjyske do Evropské ligy?
Ano
74 %
Ne
26 %
Celkem hlasovalo 9862 čtenářů.

Reklama

Související témata: