Hlavní obsah

Postup? Museli bychom mít hodně velké štěstí, přiznává slávista Hušbauer

Praha/Brusel

Slávistický fotbalista Josef Hušbauer si doma v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy proti Anderlechtu Brusel kvůli jednozápasovému trestu za žluté karty nezahrál a o to víc se těší na čtvrteční odvetu v Belgii. Pražané před týdnem prohráli 0:3 a podle šestadvacetiletého záložníka mají asi patnáctiprocentní šanci na postup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Josef Hušbauer střílí gól proti Příbrami na 3:0.

Článek

"Mrzelo mě, že jsem nemohl pomoct klukům. Vždy zamrzí, když takový zápas nemůžete hrát. První poločas byl z naší strany velmi dobrý, mohli jsme dát nějaký gól a vypadalo by to asi jinak. Hodně nás potopil gól na 0:1 na začátku druhé půle, pak jsme dostali zbytečný druhý gól ze standardky a pak už to bylo těžké," řekl novinářům Hušbauer.

"Na odvetu jsem určitě natěšený. Mám asi víc energie, než mají kluci, protože jsem hrál teď jen ligu. Tak doufám, že klukům pomůžu," dodal Hušbauer.

Je mu jasné, že slávisté by museli mít obrovské štěstí, aby ještě dvojzápas proti favoritovi dokázali zvrátit a postoupit. "Moc reálné šance na postup asi nejsou. Museli bychom mít hodně velké štěstí. Myslím, že takových 15 procent je naše šance, není nějak extra velká," připustil Hušbauer.

Sešívaní chtějí jako první skórovat

"Určitě by to bylo hezké postoupit, když doma prohrajete 0:3. Jet tam odevzdaní, to by nebylo dobré. Může se stát cokoliv. Ale víme, že mají velkou kvalitu a bylo by to hodně velké štěstí. Je třeba, aby každý z nás předvedl nadstandardní výkon," dodal Hušbauer.

Klíčové pro zdramatizování duelu podle něj bude skórovat jako první. "Ideální scénář? Do páté minuty rychlý gól, do poločasu druhý, v 93. minutě na 3:0 a v prodloužení čtvrtý," řekl Hušbauer s úsměvem.

Anderlecht by podle něj mohl odvetu trochu podcenit. "V lize teď hráli 2:2, taky nemají v lize nějakou extra fazónu. Vždy, když mančaft udělá dobrý výsledek venku, může se stát, že to trochu podcení. Zvlášť kdybychom pak dali rychlý gól," uvedl Hušbauer.

Ve víkendovém ligovém duelu s Příbramí jedním gólem přispěl k výhře 3:0 a předtím ve 3. předkole Evropské ligy zařídil svou brankou na hřišti Ria Ave remízu 1:1 a postup. "Cítím se určitě líp než minulou sezónu. Doufám, že to takhle bude pokračovat," řekl bývalý sparťanský záložník.

Reklama

Související témata:
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen