Hlavní obsah

Favoritem jsou Italové a Angličani, Sparta černým koněm, doufá Kadlec

Praha

Během čtvrtečního večera dokázali v odvetě play off vstát z popela, a tak si v pátek po obědě mohli vychutnat los základních skupin Evropské ligy. Inter Milán, Southampton, Hapoel Beer Ševa - to je podzimní menu pro fotbalisty pražské Sparty. „Favoritem jsou Italové a Angličani, my bychom snad mohli být černým koněm skupiny,“ hlásí z Letné reprezentant Michal Kadlec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva): Matěj Pulkrab, Ondřej Zahustel Tomáš Koubek, Jakub Brabec, Michal Sáček a Ondřej Mazuch oslavují vítězství a postup po utkání play off Evropské ligy se Sönderjyske.

Článek
Fotogalerie

Dva soupeři z renomovaných evropských lig a třetí trochu exotický mistr Izraele. Sparťani tuhle výzvou berou.

„Splnilo se mi přání, do Anglie i Itálie jsem chtěl. Šance na postup snad nějaké budou, ale skupina rozhodně není jednoduchá. Teď jsme ve stadiu, kdy nemáme právě ideální formu, takže uvidíme, v jakém rozpoložení na soupeře narazíme," avizuje záložník Lukáš Vácha.

„Týmy z Anglie a Itálie jsme si v kabině přáli obecně. A z prvního koše jsme radši za Inter než za Villarreal, který v osudí ještě zbýval," poukazuje na průběh losu Michal Kadlec.

A teď hurá na San Siro

Právě Villarreal na jaře Spartu vyřadil ve čtvrtfinále Evropské ligy. Loňská základní skupina se Schalke, Nikósií a Asterasem byla na první pohled o něco lehčí než Inter, Southampton a Beer Ševa...

„Papírově to tak vypadá. Rád se podívám do Anglie, kde jsem ještě nikdy nehrál. Inter je pro fanoušky atraktivní, navíc je Milán dobrý na cestování. A podíváme se na San Siro," líčí Vácha.

Na slavný stadión se těší i jeho poháry protřelý spoluhráč. „Na San Siru jsem ještě nikdy nehrál, akorát jako malý jsem jel jen kolem. Každopádně těžká skupina, v níž mohou všechny čtyři týmy pomýšlet na postup," očekává Kadlec.

Vezme si je znovu na mušku Stanciu...?

Letenský kouč Ščasný ve čtvrtek večer zmínil, že do Southamptonu míří Stanciu. Byl by to pro sparťany pikantní souboj - malý Rumun je přece vypoklonkoval z Ligy mistrů, když jim v dresu Steauy Bukurešť nasázel všechny tři góly!

„Aha, že bych si znovu vyzkoušel, jak ho mám bránit?" uculuje se Vácha. „Ba ne, jako možnost odvety bych to bral," ujišťuje.

„Určitě by to byla zajímavá výzva," přidává se Kadlec.

Jak si povede pražská Sparta ve skupině K Evropské ligy?
Skupinu vyhraje a postoupí dál
4,8 %
Ve skupině skončí druhá a půjde dál
45,3 %
Ve skupině obsadí třetí místo a nepostoupí
34,3 %
Ze skupiny nepostoupí, skončí v ní poslední
15,6 %
Celkem hlasovalo 4169 čtenářů.

Reklama

Související témata: