Hlavní obsah

Plzeň chce reparát za loňské zklamání. Potrápíme i Řím, slibuje Pivarník

Plzeň

Měli z celého českého trojlístku nejlepší výchozí pozici, s nejnižším koeficientem se jako poslední udrželi v prvním losovacím koši. A výsledek? Fotbalisté Plzně si v základní skupině Evropské ligy zahrají proti AS Řím, Austrii Vídeň a Astře Giurgiu. „Vcelku atraktivní los, fanoušci se rozhodně mají na co těšit. Budeme se snažit, abychom postoupili,“ těší se trenér Roman Pivarník.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Thomas Vermaelen z AS Řím (uprostřed) inkasuje druhou žlutou kartu v play off Ligy mistrů proti FC Porto.

Článek

Napjatě čekali na první zprávy z Monaka. A jejich prvotní cíl je jasný. „Pro postup uděláme maximum. V loňské sezóně jsme určitě měli na postup a nakonec zklamali sebe i fanoušky. Letos to nebudeme chtít dopustit," ujišťuje obránce Lukáš Hejda na klubovém webu.

AS Řím, Austria Vídeň a Astra Giurgiu. To je docela pestrá podzimní nadílka. V kabině Viktorie panuje spokojenost.

„Jsou tam dva týmy, které jsem si přál a jeden, který jsem moc nechtěl. Ale klubů, které jsem nechtěl, bylo samozřejmě více. Například Rapid, Salzburk, z rakouských týmů jsem si tedy přál právě Austrii. Řím je favoritem skupiny, ale my ho určitě potrápíme," slibuje kouč Roman Pivarník, který jako hráč i asistent trenéra působil ve vídeňském Rapidu.

Lahůdkou zápasy s AS

Největším lákadlem je samozřejmě tým s hvězdným Tottim, kanonýrem Džekem a spol. „AS Řím jsem si moc přál a na zápasy s tímto klubem se moc těším. Věřím, že mu budeme rovnocenným soupeřem a dokážeme ho obrat o body," přidává se Hejda.

Viktoriáni si uvědomují, že na pohárové scéně mají co napravovat.

„Čekají nás náročná utkání, ale uděláme maximum pro to, abychom byli úspěšní, potěšili fanoušky krásnými zápasy a samozřejmě postoupili do jarní vyřazovací fáze," zdůrazňuje Pivarník.

Postoupí fotbalisté Plzně ze základní skupiny E do vyřazovací fáze Evropské ligy?
Ano
55,8 %
Ne
44,2 %
Celkem hlasovalo 3811 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  2 : 2 Leverkusen - AS Řím 2 : 2 dohráno
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.