Hlavní obsah

Nepříjemnost pro Plzeň, na atraktivní duel s AS Řím má uzavřený kotel

Aktualizováno

Malér hned na úvod. Na první zápas Evropské ligy proti AS Řím bude mít fotbalová Plzeň uzavřenou část hlediště. „Informaci jsme obdrželi od disciplinární komise UEFA ve čtvrtek v pozdních hodinách. Důvodem jsou rasistické projevy a házení předmětů na hřiště během duelu s Ludogorcem Razgrad,“ informuje mluvčí klubu Václav Hanzlík. „Za celý klub vyhlašujeme nulovou toleranci jakýmkoli rasistickým projevům či urážkám a budeme proti tomuto nešvaru nekompromisně bojovat,“ ujišťuje Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň po prohraném utkání se Zlínem.

Článek

Incidenty, které se odehrály v průběhu zápasu play off Ligy mistrů proti Ludogorci Razgrad, mají pro klub tvrdé následky. UEFA trestá rasistické projevy části publika směrem k hráčům soupeřova týmu i házení kelímků a dalších předmětů na hrací plochu. Na atraktivní střetnutí s AS Řím tedy bude uzavřena část hlediště, konkrétně sektory P2 a P3, kde sídlí kotel fanoušků Viktorie.

„Je to pro nás nepříjemné zjištění. Podobné problémy rasistického rázu jsme nikdy v minulosti řešit nemuseli. Hodláme se tomu však postavit čelem a nekompromisně bojovat proti jakýmkoli obdobným prohřeškům," ujišťuje Václav Hanzlík.

„Pro náš klub to znamená obrovskou ztrátu finanční, organizační problém směrem k prodeji balíčků na zápasy, ale především ztrátu společenskou. Jakékoli projevy rasismu odmítáme, nepatří nejen na fotbalové stadióny, ale ani do celé společnosti," říká generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Hrozí uzavření celého stadiónu

Klubu navíc hrozí, že případné opakující se problémy uzavřou pro další evropské zápasy kompletně celý stadión. „Hodláme provést preventivní opatření, aby se nic podobného již neopakovalo. Proti všem, kteří nehodlají tato pravidla respektovat a tím pádem ohrožují klub, budeme postupovat nekompromisně a říkáme, že takové fanoušky na stadiónu nechceme," dodává generální manažer.

Balíčky vstupenek do uzavřených sektorů P2 a P3 tedy nyní v prodeji nebudou. „Chceme intenzivně komunikovat s fanoušky a prosíme všechny slušné viktoriány o spolupráci. Velký počet z nich již během zápasu s Razgradem dal svým pískotem najevo, že se jim nevhodné projevy nelíbí a nesouhlasí s nimi. Jakýmkoli rasistickým projevům vyhlašujeme nulovou toleranci. Ohrožuje to celou Viktorii," uzavírá Hanzlík.

Reklama

Související témata: