Hlavní obsah

Trpišovský v žertu: Teď mám větší strach z letadla než ze soupeře

Robert Neumann (Baku)Sport.czPrávo

Dobře ví, že v úvodním duelu Evropské ligy čeká Liberec silný protivník. Navíc ve čtvrtečním zápase v Baku proti Karabachu, bude postrádat lídra obrany Lukáše Pokorného. Před úterním odletem však trenéra Slovanu Jindřicha Trpišovského přepadaly obavy ze speciálu, kterým se tým do ázerbájdžánské metropole a po utkání zpět do Prahy přesouvá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Článek
Fotogalerie

„Řekli mi, že je to letadlo z roku 1989, s vrtulí. To mě nenaplňuje klidem," pravil Trpišovský. Vrtuli sice neměl, ovšem letoun, který si klub pronajal, byl opravdu vyroben před 27 lety. A stáří na něm bylo patrné... „Z toho mám teď větší strach (než ze soupeře)," dodal s úsměvem hodinu před odletem do Baku.

Za čtyři hodiny dosedl speciál na ranvej v Baku, tři kilometry od pobřeží Kaspického moře. Výprava fotbalistů Liberce se poté přesunula do hotelu, ve středu vpodvečer je čeká v dějišti čtvrtečního utkání v Dalga Aréně předzápasový trénink.

Do Ázerbájdžánu necestoval kapitán a lídr zadních řad Lukáš Pokorný, který si v sobotním ligovém utkání s Plzní (porážka 1:2) pochroumal meniskus a natrhl postranní vazy v koleni. Kdo si ve čtvrtek místo něj navleče pásku? „Jeho zástupcem je Milan Baroš, takže je to jednoduché," podotkl kouč Slovanu.

Reklama