Hlavní obsah

Musíme pohlídat skvělou ofenzívu Southamptonu, zdůraznil Vácha

Southamtpon

Pohlídat rychlou, důraznou a variabilní ofenzívu soupeře, to je podle záložníka Lukáše Váchy nejdůležitější úkol Sparty ve čtvrtečním úvodním duelu skupiny K Evropské ligy na trávníku St. Mary´s Stadium, kde má domov nováček v této soutěži FC Southampton.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Vácha během tréninku před utkáním základní skupiny Evropské ligy na hřišti Southamptonu.

Článek

Zápas je vyprodaný, přijde 32 500 diváků, kteří vytvoří typickou anglickou atmosféru. Nemáte obavy, že méně zkušení hráči by jí mohli podlehnout?

My se na tu atmosféru těšíme! Bude to první zápas v novém ročníku Evropské ligy, takže motivace je veliká. Víme, že atmosféra na anglických stadiónech je bouřlivá, bude i proti nám, ale my jsme sem nepřijeli na výlet a užít si ji. Máme za sebou spoustu zápasů na velkých a zaplněných stadiónech. Nebojím se, že bychom atmosféře podlehli. Určitě si na to dáme pozor.

Pamatujete poslední zápas Sparty na Chelsea, který skončil 1:1. Bral byste stejný výsledek i v Southamptonu?

Určitě bral a nejen výsledek. Na Chelsea jsme podali velmi kvalitní výkon, takže bych bral i ten. Bylo by fajn na to v Anglii zase navázat.

Na co si ze strany domácích musíte dát největší pozor?

Jsou velice silní a jejich útok je vynikající. Dopředu bleskově vyráží tři až pět hráčů, mění si pozice, dávají míče za o obranu. Nebezpeční jsou i ze standardních situací, protože jejich stopeři umí udeřit ze vzduchu. Tohle si musíme bezpodmínečně pohlídat.

V utkání s Mladou Boleslaví vázla rozehrávka. Nemůže se to opakovat i v Southamptonu?

Tohle je úplně jiný zápas. Utkání s Mladou Boleslaví nevyšlo téměř nikomu z nás. Mně se také rozehrávka nedařila. Nemám ale obavu, že by se v Southamptonu něco takového opakovalo. Už jsme v mnoha zápasech předvedli, že když si pomůžeme, nabídneme se a hrajeme v pohybu, dokážeme dobře kombinovat. Věřím, že to zvládneme.

Southampton je v Evropské lize nováčkem. Vy ji hrajete už několik let po sobě. Budete v tomto zápase tak říkající starými mazáky. Bude to hrát nějakou roli?

Je pravda, že z pohledu účastí v pohárové Evropě jsme, jak říkáte, starými mazáky, ale v nadcházejícím zápase to podle mne nebude hrát žádnou roli. Southampton hraje Premier League, což je velice těžká soutěž. V mužstvu mají navíc spoustu mezinárodně zkušených borců, včetně mistrů Evropy Fonteho a Cédrika. Určitě v tomto směru nemají žádný handicap.

Anglické týmy Evropskou ligu neberou tak vážně. Jen Chelsea ji vyhrála, protože její majitel Roman Abramovič neměl tuhle trofej ještě ve sbírce. Může se v utkání projevit, že se Southampton soustředí na nadcházející zápas se Swansea a čtvrteční duel jen odkope?

To si nemyslím. V Southamptonu dlouhá léta evropské poháry nehráli, tuhle soutěž ještě nikdy. Má být vyprodáno, což svědčí o tom, že fanoušci jsou po evropském poháru hladoví, i když by samozřejmě raději Ligu mistrů. I hráči se budou chtít ukázat. Navíc mají velmi široký a kvalitní kádr, takže hráče může trenér protočit. Určitě nás čeká velmi těžký zápas a je jen na nás, abychom ho zvládli.

Reklama

Související témata: