Hlavní obsah

Ďuriš se nejvíc těšil na římskou ikonu Tottiho, na trávníku se s ním ale nejspíš nepotká

Plzeň

Patří mezi sedm mohykánů, kteří před třemi lety zažili plzeňské tažení Evropskou ligou do osmifinále, takže na konfrontaci s Neapolí si vzpomněl Michal Ďuriš okamžitě. Aby ne, když pod Vesuvem vyhrála Viktoria 3:0 a doma 2:0. Na hřišti se tehdy neobjevil ani na minutu, o to víc by si přál zažít stejný příběh v nastávající konfrontaci s dalším s italských soupeřů AS Řím ve skupině Evropské ligy. „Hlavně doma chceme uspět,“ netajil slovenský legionář v plzeňských službách před dnešním duelem.

Trénink plzeňských fotbalistů před duelem s AS ŘímVideo: Sport.cz

 
Článek

Soupeřův tým plný hvězd, na jeho lavičce Luciano Spalletti, který se po pěti letech v ruských službách vrátil do věčného města nad Tiberou, v kádru AS Řím i klubová ikona Francesco Totti, jenž oslaví 27. září kulaté čtyřicátiny, ale přesto dál v Serii A nastupuje a dává góly.

„Na toho se těším ze všech soupeřových hvězd nejvíc a rád bych se s ním na hřišti potkal. Přirovnal bych ho k našemu Pavlovi Horváthovi... Devětatřicet a pořád hraje vrcholový fotbal. Doufám, že nastoupí, ale zároveň věřím, že se střelecky neprosadí," přál si Michal Ďuriš.

Zápas Evropské ligy skupiny E Viktoria Plzeň - AS Řím se hraje dnes v 19 hodin, přímý přenos vysílá Nova Sport 1, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz

Jeho touha se však zřejmě nenaplní. Ani Ďuriš, ani plzeňští diváci dnes večer Tottiho neuvidí.

„Jsem v pohodě a říkám si, proč přestávat, když se cítím pořád dobře?! Do daleké budoucnosti se nedívám, teď už beru dny a zápasy, jak přichází," prohlašuje Totti, symbol klubové věrnosti, pro něhož je rozbíhající se sezóna už pětadvacátá ligová v dresu AS Řím.

„Opravdu se nevidí tak často, aby hráč zůstal klubu věrný celé čtvrtstoletí. Přitom Totti mohl mnohokrát přestoupit jinam, ale nikdy neodešel. Žádný div, že je pro fanoušky ikonou, která bude v Římě zapsána doživotně," netajil se Ďuriš obdivem k legendě italského fotbalu.

„Skutečně je radost se na něho dívat, protože Francesco je fotbalovým géniem. I v pokročilejším věku je pořád výborným fotbalistou, ale právě vzhledem k věku ho musím trochu šetřit. Nemohu proto slíbit, že ho proti Plzni postavím," připravil ovšem Ďuriše i české fanoušky o naději trenér AS Řím Luciano Spalletti.

Jak dopadne souboj fotbalové Plzně s AS Řím v Evropské lize?
Vyhraje Plzeň
42,9 %
Zápas skončí remízou
21,1 %
Vyhraje AS Řím
36 %
Celkem hlasovalo 904 čtenářů.

Reklama

Související témata: