Hlavní obsah

Pro Řím je EL druhořadá. Ale vede z ní cesta do Ligy mistrů, připomínal Argentinec

Plzeň

Jedním se kouč dnešního soupeře plzeňských fotbalistů Luciano Spalletti netajil. Evropská liga je pro něho druhořadou soutěží. Pro AS Řím samozřejmě také. „O účast v daleko důležitější Lize mistrů jsme přišli, takže se musíme snažit alespoň v Evropské lize, i když je druhotnou soutěží. Pokud ale budeme vyhrávat a postupovat, můžeme z ní udělat pěknou a úspěšnou soutěž,“ dal sedmapadesátiletý italský trenér před úvodním zápasem skupiny E s českým mistrem na srozuměnou, že v Plzni nic jiného než výhru nebere.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

V silném dešti se hrál poslednbí ligový zápas mezi AS Řím a Sampdorií Janov. Fabio Quagliarella a stoper Římanů Jesus by o tom mohli vyprávět.

Článek

Trénink plzeňských fotbalistů před duelem s AS Řím

O účast v milionářské Champions League přišlo AS Řím stejně jako Viktoria Plzeň v play off. Zatímco český mistr vypadl s bulharským Razgradem, italský celek vypadl tak trochu překvapivě s portugalským FC Porto. I proto zklamání, jež je na trenérovi i hráčích AS Řím stále patrné, neboť jim zbyla jen Evropská liga.

Zápas Evropské ligy skupiny E Viktoria Plzeň - AS Řím se hraje dnes v 19 hodin, přímý přenos vysílá Nova Sport 1, on line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

„Ale přes vítězství v Evropské lize vede přímá cesta do příštího ročníku Ligy mistrů," dodával italským spoluhráčům novou chuť i argentinský stoper Federico Fazio, který přišel do Říma na hostování z anglického Tottenhamu.

„Vím, o čem mluvím, protože jsem ji už dvakrát vyhrál," připomínal své účinkování v Seville a její triumf v Evropské lize v roce 2014 i v sezóně minulé. Právě díky zmiňovanému vítězství se španělský klub dostal rovnou do letošního ročníku Ligy mistrů. Teď by chtěl argentinský legionář dokázat totéž v Římě.

Hlavně vyhrávat

I trenér Spalletti po satisfakci na evropské scéně touží, i když Evropská liga je pro něho jen druhořadou soutěží.

„V letošní sezóně mám výhodu, neboť už nemusím spoléhat jen na jedenáct hráčů tvořících základní jedenáctku. Kádr je mnohem širší, takže je mohu střídat, aby nebyli unaveni, navíc i na případná zranění jsme připraveni. Proto je pro nás důležité vyhrávat," netajil před zápasem v Plzni, že pro něho nepřichází v úvahu nic jiného, než zisk tří bodů.

„Český soupeř má ale pohárové zkušenosti, neboť hrál jak Evropskou ligu, tak i Ligu mistrů. Teď bude mít navíc velkou motivaci porazit italského soupeře. Proto musí být od samého začátku iniciativa na naší straně," prozrazoval Argentinec Fazio, s čím jeho mužstvo do zápasu půjde. „Máme silný tým a pro zisk tří bodů uděláme všechno, protože Evropská liga nás teď zajímá," netajil ani on, že i v nechtěné soutěži chce s novým týmem vyhrávat.

Do dnešního zápasu by měl nastoupit, i když toho v Římě zatím moc neodehrál. Zatím jen necelou půlhodinu v italské lize proti Cagliari, deset minut proti Udine.

„Trochu se obávám, že zatím není patřičně rozehraný a s našimi obránci sehraný, protože jsem mu zatím nedal příliš prostoru. Je to ale dobrý fotbalista, takže ho postavím," mluvil i Spalletti o Faziovi jako o jedné z mála jistot své sestavy.

„Musíme si dávat pozor na všechny hráče našeho soupeře, protože Plzeň je silným týmem hrajícím systémem 4 - 4 - 2 a útočícím hlavně po stranách. Budeme muset protivníka vyšachovat," naznačoval trenér AS Řím jen něco málo z taktické partitury, kterou na večerní duel nachystal.

Jak dopadne souboj fotbalové Plzně s AS Řím v Evropské lize?
Vyhraje Plzeň
42,9 %
Zápas skončí remízou
21,1 %
Vyhraje AS Řím
36 %
Celkem hlasovalo 904 čtenářů.

Reklama

Související témata: