Hlavní obsah

Hned po čtyřech minutách dostal gól z penalty, pak ale věčný náhradník Bolek pomohl Plzni k remíze

Plzeň

Nic horšího ho snad ani potkat nemohlo. Musel do brány místo zraněné plzeňské stálice Kozáčika, laborující s pochroumanými zády, a hned po třech minutách jen sledoval, jak Matějů posílá na zem El Shaarawyho a píská se penalta. Pro náhradníka mezi tyčemi Viktorie Petra Bolka prekérní chvíle na úvod pohárové konfrontace Evropské ligy s AS Řím. První, ale zároveň poslední, protože další šance Italů zlikvidoval, takže po remíze 1:1 se body nakonec na úvod skupiny dělily.

Foto: David W Cerny, Reuters

Brankář Plzně Petr Bolek v zápase s AS Řím.

Článek
Fotogalerie

Při penaltě ale samozřejmě Bolek nárok neměl. „Perotti na balón vůbec nekoukal, díval se jen na mě a čekal. Já se díval a čekal také, protože jsem nechtěl udělat pohyb jako první," vykládal Bolek, jak se snažil římského exekutora vykolejit. Nepomohlo to, zápas sotva začal a Plzeň prohrávala.

„Něco si před utkáním povíme, a pak dostaneme z nevinné situace gól. Ale i s takovým začátkem jsme se vyrovnali," kvitoval trenér Roman Pivarník, že se jeho tým nesložil a hned se hnal za vyrovnáním. „Obdržená branka nás opravdu nakopla, takže jsme začali hrát víc dopředu," chválil spoluhráče i Bolek, neboť už po dalších sedmi minutách bylo skóre srovnané.

„Sledoval jsem, jak si Zeman balón připravuje, takže jsem se snažil v šestnáctce zorientovat. Přeskočil jsem protihráče a povedlo se mi hlavou poslat parádní centr do brány," jásal Marek Bakoš nad vyrovnávací trefou.

Bolka zachránila i tyčka

Nemuselo zůstat jen u ní, protože ve druhé půli měl podobnou příležitost. Mohl rozhodnout a stát se hrdinou. „Od Petržely skvělý centr, ale dvacet centimetrů mi scházelo. Mohli jsme nad Římem vyhrát, mohli jsme s ním ale také prohrát," přiznával objektivně slovenský legionář.

„To jo. Při střele Nainggolana jsem mohl jen fandit, aby šel balón do tyče," smál se Bolek celý šťastný, že podruhé už ho Italové nepřekonali, i když trenér Spalletti poslal do druhé půle snajpra Džeka a na posledních dvacet minut postavil dokonce i klubovou ikonu Tottiho. „Jednou jsem ale měl štěstí, že jsem si Džeka přečetl a zareagoval na jeho změnu směru," líčil, jak zlikvidoval příležitost bosenského snajpra.

„Bolek byl výborný a Kozáčika adekvátně zastoupil. Dobře, že máme vyrovnané gólmany," vychvaloval trenér Pivarník výkon náhradníka mezi tyčemi, stejně jako celého svého týmu.

Je co zlepšovat

„Beru výsledek, těší mě výkon, i když i na něm je pořád co zlepšovat. S favoritem skupiny jsme se neuchýlili k bránění, ale naopak hráli aktivně. Zápas jsme zvládli, ale samo sebou až konečné účtování skupiny ukáže, jakou cenu pro nás remíza má," glosoval partii kouč Pivarník.

„Na úvod by byly samozřejmě lepší body tři, ale ten jeden je dobrý. Rozhodně lepší, než nemít nic. Loni jsme v úvodním utkání skupiny brali tři body a pak už k nim žádný nepřidali, takže snad to bude letos naopak," připomínal plzeňský hrdina Petr Bolek, který se role náhradníka zhostil skvostně.

„Musel jsem být přece připravený. Od toho trénuju," pravil, jako by ho konfrontace s italským soupeřem nechala úplně chladným.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen