Hlavní obsah

Sparta prošla velkým školením. Snad jen mladík ze zálohy může být spokojený

Southampton

Navázat na minulé tažení do čtvrtfinále Evropské ligy se jim vůbec nedaří. V Southamptonu byli fotbalisté Sparty v roli učedníků, jimž se dostalo velkého školení. „Abychom uspěli, museli bychom hrát trochu kompletní a hlavně v lepším rozpoložení. Ani jedno nebylo,“ mračí se trenér Zdeněk Ščasný po jasné porážce 0:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Václav Kadlec (vlevo) a David Lafata po prohraném utkání v Southamptonu.

Článek
Fotogalerie

„Prohrát se dá, zarazilo však, jak odevzdaní Pražané v Anglii byli. „Soupeř byl ve všech soubojích dřív, pak se těžko hraje. Před dalším zápasem s Interem je to velké poučení. Hlavně se musíme dát do pořádku. Hodně zbytečný pak byl třetí gól," hodnotí kouč Zdeněk Ščasný.

Překvapil nasazením mladého Sáčka. „Věděli jsme, že nám trochu chybí kreativita. A kdy jindy ho už vyzkoušet, když ne v takovém zápase. Sáčkovi docházely mu síly, ale nepropadl. Nemohl jsem ho střídat, bál jsem se ještě o Frýdka, který nenastoupil úplně zdravý," vysvětluje Ščasný.

Mladík doznává, že ho po zápase strašně bolí nohy. Jinak však byl snad jediným pozitivem Sparty v Southamptonu. „Mám smíšené pocity, prohráli jsme. Já se strašně těšil, věděl jsem od oběda, že nastoupím. Kolena se mi trochu klepala, při nástupu strašně... Ale jak utkání začalo, spadlo to ze mě. Na tribunách 35 tisíc lidí, neskutečné," líčí Michal Sáček.

„Nemyslím si, že by nás atmosféra semlela, byla fajn. Porážka 0:3 je pro nás asi velká škola, musíme se z ní poučit," kaboní se Václav Kadlec.

„Těžký zápas, musíme uznat, že byli lepší. Měli lepší pohyb, hráli líp, a tak zaslouženě vyhráli. Máme období, kdy se nám fotbalově moc nedaří. Kdybychom byli ve formě, dalo by se tady hrát, takhle ne," uznává jeho jmenovec Michal Kadlec.

Reklama

Související témata: