Hlavní obsah

Koukal jsem s otevřenou pusou, přiznal po premiéře v Southamptonu Sáček

Southampton

V pondělí oslaví sparťanský benjamínek Michal Sáček dvacáté narozeniny. Ve čtvrtek večer dostal poprvé příležitost v základní sestavě a hned proti silnému soupeři z Premier League a na jeho trávníku. S míčem se moc nepotkával, to ale ani jeho zkušenější fotbaloví kolegové. Jeho výkon rozhodně nebyl propadákem, což uznal i kouč Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Michal Sáček (16) během utkání v základní skupině Evropské ligy na půdě Southamptonu.

Článek

Poprvé jste nastoupil v základní sestavě Sparty a ještě v tak důležitém utkání. Výsledek 0:3 vás asi nepotěšil, ale jaký máte ze zápasu a atmosféry dojem?

Až na ten výsledek pozitivní. Byl to neskutečný zážitek. Hrál jsem proti týmu z Premier League před plným stadiónem v úžasné atmosféře. Užil jsem si to. Samozřejmě ten výsledek ten dojem poněkud kazí.

Trenér Ščasný říkal po utkání, že byl o vaší nominaci do základní sestavy rozhodnutý dlouho dopředu. Kdy jste se to dozvěděl vy?

Až v poledne před utkáním. Nic jsem netušil. Byl to šok a především příjemné překvapení. Od chvíle, kdy jsem se dozvěděl, že budu hrát, jsem se na utkání moc těšil.

Byl jste hodně nervózní?

Nervózní jsem byl, až když jsme šli na plochu stadiónu. Jakmile zápas začal, spadlo to ze mne.

Pomohli vám spoluhráči?

Moc mi pomohli. Říkali mi, ať hraji to, co umím, jako na tréninku, uklidnili mě. Nebylo to lehké před třiceti tisíci diváky, ale snažil jsem se jakoukoliv nervozitu potlačit.

Jak jste koukal na hvězdy Sotuhamptonu?

S otevřenou pusou... Neuvěřitelné, vždyť před rokem jsem na ně koukal jen v televizi, a teď jsem si proti nim zahrál. Ale v Southamptonu není hráč, na kterého bych se vyloženě těšil, asi trochu víc jen na Tadiče, kterého jsem znal.

Zápas hlavně v závěru asi hodně bolel...

To ano, jsem dokopaný, ale to jsme vlastně čekali, že to bude hodně tvrdé. V Anglii se hraje důrazně.

Dá se takové utkání vůbec srovnat třeba se zápasy za dorost nebo juniorku?

Vůbec ne! Tohle je něco jiného. Jiný fotbal, jiné tempo, jiné myšlení...

Reklama

Související témata: