Hlavní obsah

Ta úleva, Plzeň se probouzí, kvitovali po remíze s favorizovaným Římem diváci i trenér Pivarník

Plzeň

Už po třech minutách pohárového klání s AS Řím rázoval u postranní čáry, kroutil hlavou a rozhazoval rukama. „Připravujeme se, k zápasu si povíme své a pak dostaneme z nevinné akce gól,“ vysvětloval plzeňský kouč Roman Pivarník rozladění. „Měl jít do souboje jinak,“ vyčítal obránci Matějů, který v souboji s El Shaarawym vyrobil penaltu, z níž šel italský soupeř do vedení. „Je to ale mladý hráč a potřeboval by si odpočinout. Je toho na něho naložřeno hodně. Liga, evropské poháry, k tomu zápasy v jednadvacítce,“ omlouval zkrat dvacetiletého obránce v utkání, které skončilo 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Pivarník byl po zápase s AS Řím spokojen s remízou i výkonem svého celku.

Článek
Fotogalerie

Únava doléhá na všechny plzeňské hráče, to trenér cítí. Šest ligových kol a pět pohárových duelů se už na nich projevuje, takže i zranění se hlásí.

Hrošovský na marodce, Pivarníkův objev posledních ligových kol Hromada rovněž, před zápasem Evropské ligy s AS Řím se k nim přidal i brankář Kozáčik.

Na Kozáčika už toho bylo moc

„V jeho případě se toho nakumulovalo víc. Chytal na mistrovství Evropy, takže neměl vlastně žádnou pauzu, teď jim onemocněly děti a on od nich chytil virózu. Na tréninku proto stačil špatný pohyb a zablokovala se mu záda," připomínal rošádu, s níž v sestavě proti favorizovanému AS Řím rozhodně nepočítal. Místo stálice mezi plzeňskými tyčemi Kozáčika musel do brány Bolek.

„Muselo to pro něho být hodně složité, protože naposledy chytal v přípravném zápase před ligou. A teď šel rovnou na Italy. Ale podal výborný výkon a Kozáčika zastoupil," kvitoval kouč Bolkův výkon.

Dva nové hráče, kteří přišli do Plzně během nedávné reprezentační přestávky, a on je přesto proti AS Řím postavil, chválil ovšem také. Aby ne, když jak Albánec Kace, tak i Zeman Viktorii k remíze hodně pomohli.

„Kvalitní, hotoví fotbalisté, kteří do mužstva dobře zapadli. Přitom to měli složité, protože Kace s námi absolvoval jen čtyři tréninky a neměl ponětí, jak chceme hrát. Zeman ostatně také ne. Oba byli přesto výborní," ocenil Pivarník jak účinkování Zemana, který mimochodem nahrál už po sedmi minutách Bakošovi na vyrovnávací gól, tak i Kaceho.

Potěšil výsledek, ale i výkon

Skutečně dopomohli Plzni k nejlepšímu podzimnímu výkonu, který sice stačil v souboji s favorizovaným AS Řím „jen" na remízu, ale jemuž domácí publikum po naplnění devadesáti minut spokojeně aplaudovalo. Cítilo, že se jejich Viktoria konečně probouzí.

„Nemínili jsme jen bránit v hlubokém bloku a chodit přitom do brejků, ale chtěli jsme hrát aktivně, což proti těžkému soupeři není jednoduché. Svedli jsme to. Dokázali jsme držet s Italy krok. I určité šance jsme měli, takže jsme mohli i vyhrát. Proto mě těší nejen výsledek, ale i výkon," cítil plzeňský trenér, že změny herního systému, k nimž své mužstvo nutí, začínají fungovat.

„A to jsme měnili za pochodu i rozestavení," upozorňoval Pivarník na další změnu, s níž se museli jeho svěřenci v dosavadním průběhu podzimu vyrovnávat a kterou i při vstupu do Evropské ligy zvládli.

„Chceme zvládat všechny soutěže, v nichž účinkujeme. Domácí soutěž, stejně jako poháry. A v Evropské lize se probít ze skupiny," připomínal cíle, které v Plzni má a sám si je ostatně dal.

K rotacím trenér nesáhne

Právě vzhledem k ambicím na evropské scéně, slibnému remízovému vykročení s AS Řím a pochopitelně i zátěži, na kterou se Pivarník posteskl, by se proto nabízela logická úvaha, že v plzeňské sestavě bude docházet k rotaci a třeba v nedělním ligovém střetnutí proti Karviné dostanou příležitost hráči z lavičky.

„Nic takového, pár změn udělám, ale k rotacím nesáhnu. Jednak je tu nový herní systém, na němž pracujeme a na který si musí hráči zvyknout, jednak zkušenost z úvodu ligy proti Zlínu. Nemíním na rotaci v sestavě zase zaplatit ztracenými body," odmítal podobnou možnost Roman Pivarník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články