Hlavní obsah

Ani Číňan nestačí. Inter bude dál trpět, píší Italové o nezdarech soupeře Sparty v EL

Milán

Na soupisce takřka hvězdný tým, na hřišti naprostá katastrofa. Tak se na Apeninském poloostrově již delší dobu pohlíží na hvězdný tým Interu Milán. Nerazzurri, kteří jsou jedním ze soupeřů pražské Sparty v Evropské lize, ve čtvrtek doma nestačili na izraelský Hapoel Beer Ševa a senzačně prohráli 0:2. A mohlo být ještě hůř.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Frustrovaný argentinský útočník ve službách Interu Milán Rodrigo Palacio opouští hrací plochu.

Článek
Fotogalerie

Hosté totiž na San Siru zahazovali brankové šance, a kdyby měli větší štěstí, mohli favorita zostudit ještě více. Italové nenechali na Interu Milán, který nedávno koupili čínští investoři, nit suchou.

„Katastrofální start do Evropské ligy," shrnul list La Gazzetta dello Sport. A v přísném hodnocení pokračoval: „Ne, utrpení není u konce. Ani Číňan nestačí, není to ani o změně trenéra. Inter bude trpět i v tomto roce," připomíná list loňské výkony slavného klubu a také letošní zoufalou bilanci - ze čtyř duelů Nerazzurri jen jednou zvítězili na půdě slabé Pescary, jinak dvakrát padli a jednou remizovali.

Tisk nešetří ani opory klubu. „Hodnota hráčů Hapoelu není s Interem měřitelná... Ale co předvádí někteří fotbalisté, je nepochopitelné. Icardi je bez pohybu, nemá vůli, z jeho strany je to apatie. Palacio je na soumraku svých výkonů, Brozovič je přestupový omyl a nebýt gólmana Handanoviče, mohlo být ještě hůře," uvádí dále Gazzetta dello Sport.

Těžké období i pro trenéra

Inter opět zažívá noční můru. Nový kouč Frank de Boer, který se týmu ujal před měsícem, se musí vypořádat s velkým tlakem. „Jsem naštvaný a omlouvám se fanouškům, kteří přišli na stadión. Prožíváme těžké období, hrajeme každé tři dny, nicméně jsem věřil, že se hráči v EL předvedou a uhrajeme lepší výsledek," rozhazuje šestačtyřicetiletý Nizozemec rukama.

Mnoho času na zlepšení ale nemá. Inter už v neděli doma přivítá Juventus. „Musíme začít tvrdě pracovat. Jedině tak se zlepšíme," doufá De Boer.

Za dva týdny (29. září) se Nerazzurri představí na Letné proti Spartě a oba celky budou bojovat o první body v Evropské lize.

Reklama

Související témata: