Hlavní obsah

Římské hvězdy Bolka nerozhodily. Člověk stejně neví, co udělají, říká věčný náhradník

Plzeň

Tvářil se, jako by bylo úplně samozřejmé, že si poradil s hvězdnými římskými fotbalisty, působil, jako by ho nějaký Totti, Džeko, El Shaarawy absolutně nevyvedli z míry. A to přesto, že vysedává na plzeňské lavičce jen jako náhradník a na podzim se v soutěžním zápase mezi tyče nepostavil. V pohárové konfrontaci s AS Řím si však věděl Petr Bolek se všemi hostujícími plejery rady, gól dostal jen z penalty a výborným výkonem dopomohl mistrovské Plzni v utkání Evropské ligy k remíze s favorizovaným soupeřem.

Foto: David W Cerny, Reuters

Brankář Plzně Petr Bolek v zápase Evropské ligy s AS Řím.

Článek
Fotogalerie

Naposledy jste stál v bráně v letní přípravě, teď přijel favorizovaný Řím a vy pár hodin před zápasem zjistil, že musíte mezi tyče. Zacloumá podobné pomyšlení s člověkem hodně?

Proč by mělo? Od toho přece trénuji, abych byl připravený.

Jenže teď na vás čekaly hvězdy kalibru Džeka, Tottiho, El Shaarawyho. Stačí se na ně vůbec gólman během pár hodin připravit?

Těch hodin bylo víc, protože Kozáčikovi ztuhla záda na tréninku den před zápasem, takže mně bylo jasné, že se dá těžko během noci dohromady. Zvlášť, když toho měl v poslední době víc než dost. Spoustu zápasů v Plzni, utkání za slovenskou reprezentaci, to se na něm podepsat muselo.

Takže jste měl čas přemýšlet nad tím, co od Džeka, Tottiho a spol. čekat...

O tom se moc přemýšlet nedá. Řím má kvalitní mužstvo se spoustou výborných hráčů, u nichž člověk nikdy neví, co udělají, jak vystřelí a co od nich vlastně čekat.

Penaltu, které jste musel čelit už po třech minutách, jste určitě nečekal...

Zaskočila nás všechny, protože se zrodila vlastně z ničeho. Ale asi byla, když ji sudí nařídil.

Před exekucí se zdálo, že vás natolik konsternovala, že jste se ji ani nesnažil chytit. Jen jste stál a díval se...

To proto, že Perotti se na míč ani nepodíval a pořád koukal jen na mě. Čekal na můj pohyb, aby vystřelil na opačnou stranu, takže jsem se díval a čekal také. Nepomohlo to.

Až potom jste se začal rozčilovat...

Měl jsem pocit, že se před střelou zastavil. Ale asi to byl jen pocit.

Perotti vás překonal, další šance jste však hostům zlikvidoval. Třeba Džekovi, který jich měl po příchodu na hřiště hned několik.

Při jedné z nich jsem měl ale štěstí, že jsem jeho akci přečetl, stačil zareagovat na změnu směru, kterou udělal a vyškrábl mu míč u nohou.

Při ráně Nainggolana jste měl štěstí také, protože proti té se nedalo dělat vůbec nic.

Dalo, fandit míči, aby šel opravdu do tyče.

Pomohlo to, takže jste nakonec uhráli remízu, která představuje dobré vykročení do bojů ve skupině.

Start je to dobrý, i když lepší by samo sebou byl za tři body. A my vítězný gól dát mohli, protože inkasované branka nás nakopla, rychle jsme vyrovnali a i další náznaky příležitostí měli. Rozhodně jsme nebyli bezzubí. Ale i získaný bod je dobrý. V loňském ročníku jsme hned na úvod skupiny získali tři, ale pak už nepřidali žádný, takže letos to bude třeba naopak.

Reklama

Související témata: