Hlavní obsah

Italové nám ukázali, jak může být fotbal jednoduchý a účelný, nenechal se Bakoš unést získaným bodem

Postaral se o vyrovnání a tudíž i remízu, kterou Plzeň v úvodním duelu základní skupiny Evropské ligy s favorizovaným AS Řím urvala, přesto Marek Bakoš nad získaným bodem zase až tolik nejásal. „Chtěli jsme vyhrát. V utkání proti nejsilnějšímu soupeři se odrazit od domácího prostředí. Italy překvapit a zatlačit, jenže oni nám ukázali, jak je fotbal jednoduchý a účelný,“ mínil slovenský legionář. „Bod je proto pro nás normální.“

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Marek Bakoš (druhý zleva) oslavuje se spoluhráči gól proti AS Řím.

Článek
Fotogalerie

Rychlý gól, který dal momentálně třetí celek italské Serie A už po necelých čtyřech minutách, mohl ovlivnit celý plzeňský zápas. Mohl, ale neovlivnil, protože Pivarníkův celek se rychle vzchopil a právě Bakošovým přičiněním už po sedmi minutách skóre srovnal.

„Ale šokující začátek na nás přece jen vliv měl. Chystali jsme se, že Italům ukážeme, že doma jsme my, což se nepovedlo. Nedokázali jsme je napadat a presovat, jak jsme měli v plánu, nedostali jsme je pod tlak, protože oni prostě míč ovládají skvěle. Až po gólu, který jsme dostali z penalty, se nám začalo dařit a měli jsme navrch," připomínal Bakoš.

Z plzeňského vzepětí se zrodilo promptní vyrovnání, které přišlo už po sedmi minutách. Právě Bakošovou zásluhou...

„Registroval jsem, že se Zeman chystá centrovat, takže jsem se snažil zorientovat v šestnáctce a najít to pravé místo. Přihrávka to byla skutečně výborná, a proto stačilo jen přeskočit obránce," ukázala i plzeňská dvojice, jak může být fotbal jednoduchý.

Po změně stran to mohli Bakoš s Petrželou předvést zase. „Milan fantasticky zacentroval, ale mně dvacet centimetrů scházelo, abych míč trefil. Mrzí to, mohli jsme vyhrát," netajil slovenský útočník, že ho zmařená šance rozladila.

Dokonce natolik, že se pustil do vyřizování názorů a účtů s jedním ze soupeřových obránců. „Po hodině se začal zápas lámat, takže pracovaly emoce. Bylo tudíž důležité udržet nervy na uzdě. Zvládli jsme to, nervozitu jsme ustáli."

I díky tomu partie s Římem vyústila v remízu a zisk bodu znamenající docela slibné vykročení do skupiny.

„Nehodnotím bod, ale dění na hřišti. Mohli jsme vyhrát, ale stejně tak i prohrát. Římané se vedoucím gólem zřejmě uspokojili a až po našem vyrovnání začali víc držet míč a kombinovat, ale druhou branku nám už nedali. Proto remíza, jejíž hodnota se ovšem projeví až po dalších zápasech ve skupině," nenechal se Bakoš strhnout euforií z nerozhodného výsledku, který jeho Plzeň na úvod Evropské ligy s favorizovaným soupeřem vybojovala.

Reklama

Související témata: