Hlavní obsah

Nevídaná hádka! Hráči Southamptonu se před penaltou proti Spartě pošťuchovali o míč

Na vrcholové úrovni se něco takového často nevidí. Fotbalisté Southamptonu se během čtvrtečního utkání Evropské ligy se Spartou Praha skoro porvali. Důvodem přitom byla pouhá exekuce nařízeného pokutového kopu. Té se nakonec ujal Charlie Austin. Ještě před samotným aktem ale musel odrážet ataky nespokojeného spoluhráče Dušana Tadiče.

Foto: Henry Browne, Reuters

Dušan Tadič (uprostřed) a Charlie Austin (vpravo) se hádají o to, který z nich zahraje nařízenou penaltu.

Článek
Fotogalerie

Srbský reprezentant je v kádru Saints jedním z určených exekutorů penalt a pranic se mu nelíbilo, že si míč vzal právě Austin. Jejich krátkou roztržku musel umravňovat i jiný spoluhráč Virgil van Dijk. Austin vzal odpovědnost na svá bedra a pokutový kop proměnil. Poté se s Tadičem objali a spor byl minulostí.

Vzhledem k tomu, že Southampton doma v pohodovém tempu vyprovodil Spartu 3:0, brala se neobvyklá scéna po utkání spíše úsměvně.

„Bylo to vtipné," řekl nejprve manažer anglického celku Claude Puel. Pak už mluvil vážněji: „Nejsem si jistý tím, co tam naši hráči přesně dělali, ale nejdůležitější bylo v dané chvíli umístit míč do branky a to se povedlo. Prioritou je úspěch týmu, ať si o tom hráči diskutují, ale mě zajímá jediné - jestli dají gól. Ostatní věci nejsou důležité," dodal Puel.

Jednalo se o první letošní penaltu ve prospěch Saints. Ve čtyřech kolech Premier League přitom gólman Southamptonu Forster čelil už třem pokutovým kopům ze strany soupeřů a vždy inkasoval.

Reklama

Související témata: