Hlavní obsah

Holoubek hektické přepínání z dorostu na chlapy zvládá, spát by ale mohl líp

Praha

Stojí před ním výzva jako hrom. Šestatřicetiletý David Holoubek povede fotbalisty pražské Sparty ve svém prvním zápase jako trenér dospělých - a hned v Evropské lize proti Interu Milán! Dočasný kouč Letenských zažívá hektickou středu. Odpoledne dovedl na Žižkově starší dorost k hladké výhře 4:0 nad Podgoricou v premiéře Youth League, pak hned uháněl na Letnou, kde absolvoval tiskovou konferenci a trénink áčka před zápasem s italským gigantem.

David Holoubek před zápasem s Interem MilánVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

David Holoubek před zápasem s Interem Milán

Frank de Boer před zápasem se Spartou

Ondřej Mazuch před zápasem s Interem Milán

Měl štěstí, že Praha byla během svátečního dne průjezdná. Všechno stihl, ostatně pendlování je od začátku sezóny jeho údělem. Nadále trénuje dorost U19, který v minulé sezóně lámal rekordy, současně je pak asistentem u áčka. A když v pondělí skončil Zdeněk Ščasný, mladý kouč prozatímně povýšil.

„Dva tři měsíce už to zažívám, přejíždím ze Strahova na Letnou a zpátky. Na Youth League jsem se moc těšil, výsledek je náramný. Přepínání z dorostu na chlapský fotbal u mě není problém," líčí.

Trenérská premiéra hned proti milánskému Interu, z toho by jeden neměl klidné spaní...

„Spím zatím dobře, i když hlavou se mi honí spousta myšlenek. Jakou zvolit strategii, jaké postavit hráče. Je tedy pravda, že umím spát líp, poslední noc nebyla úplně optimální," doznává Holoubek s úsměvem.

Po derby velký lazaret

Sparta není po nedělní porážce v derby se Slavií v optimální pohodě, mužstvo navíc už zase kosí zranění. Na středečním tréninku chyběli Costa a Šural, kteří se přidali k dlouhodobě zraněným Váchovi, Rosickému a Zahustelovi. Dočkal má ovázané stehno. S áčkem se tak připravují i mládežníci Sedláček, Burda a Kadlec.

„Můžete očekávat, že na lavičce budou sedět mladí hráči. Máme šrámy po derby se Slavií, ale nechceme je více specifikovat. Ať máme aspoň nějaké malé zbraně proti velkému soupeři," avizuje Holoubek.

Zápas Sparta - Inter Milán se hraje ve čtvrtek od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne čtvrteční duel Evropské ligy mezi Spartou a Interem Milán?
Vyhraje Sparta
30 %
Utkání skončí remízou
10,7 %
Zvítězí Inter Milán
59,3 %
Celkem hlasovalo 2005 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články