Hlavní obsah

Trpišovský si kvůli Spartě vypnul mobil. A věří, že Slovan i přes karanténu proti Soluni uspěje

Liberec

Dost možná poslední zápas na lavičce Liberce v Evropské lize absolvuje ve čtvrtek večer trenér Jindřich Trpišovský. Fotbalisty Slovanu čeká pod Ještědem od 19 hodin bitva s PAOK Soluň, k dalšímu utkání skupiny J nastoupí až v druhé polovině října. A to čtyřicetiletý kouč už může být ve Spartě, pro níž je variantou číslo jedna za propuštěného Zdeňka Ščasného.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský (druhý zprava) během tréninku před utkáním Evropské ligy s PAOK Soluň.

Článek
Fotogalerie

Jaká je vaše situace týkající se přesunu do Sparty?

Raději bych se k situaci nevyjadřoval. Mám v hlavě jen čtvrteční zápas s PAOK Soluň, nic jiného aktuálně vážně neřeším.

Je nyní správný čas na přesun do Sparty v okamžiku, kdy je sezóna v plném proudu a neměl jste příležitost si mužstvo připravit?

K určitému jednání došlo, se zástupci Sparty jsem mluvil v úvodu týdne. Ale pak jsem se maximálně koncentroval na Liberec. A dokonce jsem si raději vypnul mobil, protože bych nedělal nic jiného, než jen řešil téma svého dalšího trenérského působiště.

Do souboje se Soluní každopádně Liberec ještě povedete. V jakém stavu je mužstvo po karanténě, kterou na váš tým uvalil krajský hygienik minulý čtvrtek?

Příprava byla hodně nestandardní. Šestnáct hráčů mělo potíže, někteří stále nejsou připraveni nastoupit. Nikdy jsem ve fotbale podobnou situaci nezažil. Každopádně jsme se snažili mužstvo připravit, aby bylo v co nejlepším stavu.

Během víkendu byli vaši asistenti Soluň sledovat, s jakými poznatky se vrátili?

Náš řecký soupeř se prezentuje odlišným stylem v Evropě a na domácí scéně. Přirovnal bych je částečně k Larnace, s níž jsme se měřili v předkole. Jsou velmi silní v práci s míčem, v kombinaci a někteří hráči ve hře jeden na jednoho. Ofenzivu mají vážně vynikající.

Jste ve stavu, kdy dokážete čelit soupeři na evropské scéně? Nezvažovali jste žádost o přeložení duelu?

V pátek byl náš kádr v tak bídném stavu, že se ideálním zdálo nejen odložení duelu v Karviné, ale i zápasu se Soluní a následně s Teplicemi. Ale rozhodující slovo mají lékaři, kteří v úterý karanténu zrušili.

S čím tedy do utkání po úvodní remíze vstoupíte? Je Soluň favoritem?

Je jasné, že problémy, jimiž si kluci prošli, se na našem výkonu promítnou. Ale ve čtvrtek večer bude všechny stejně zajímat jen výsledek a výkon. My jsme se poučili z loňské sezóny, kdy jsme doma ze tří duelů skupiny Evropské ligy získali jen bod, což nás stálo postup do jarní fáze. Tudíž nyní uděláme vše, abychom naši pozici ve skupině maximálně vylepšili a už v prvním utkání bodovali stoprocentně.

Jak dopadne zápas Evropské ligy mezi fotbalisty Liberce a PAOK Soluň?
Vyhraje Liberec
70,6 %
Utkání skončí remízou
14,4 %
Zvítězí PAOK Soluň
15 %
Celkem hlasovalo 4602 čtenářů.

Reklama