Hlavní obsah

Sparta je teď důležitější než Řím, tvrdí De Boer. A EL chce stejně jako Mourinho vyhrát

Praha

Jako by se nechal inspirovat kolegou Mourinhem. Kouč Manchesteru United vyhlásil, že jeho tým hodlá fotbalovou Evropskou ligu vyhrát. A Rudí ďáblové hned v premiéře prohráli v Rotterdamu. Inter Milán dopadl ještě hůř, doma padl s izraelským Hapoelem Beer Ševa. „Celou Evropskou ligu chceme vyhrát,“ vyhlašuje nicméně Frank de Boer, nizozemský kouč Nerazzurri, před druhým zápasem v Praze se Spartou.

Frank de Boer před zápasem se SpartouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

David Holoubek před zápasem s Interem Milán

Frank de Boer před zápasem se Spartou

Ondřej Mazuch před zápasem s Interem Milán

Obměníte v Praze výrazně sestavu, když máte před sebou prestižní nedělní ligový duel na AS Řím?

Záleží, jak kdo vydrží zátěž fyzicky. Třeba Santona jsme nechali doma, není zvyklý hrát třikrát za týden. Ale mohu slíbit, že nastoupíme s vyváženým týmem.

Zápas Sparta - Inter Milán se hraje ve čtvrtek od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak důležitá pro vás vlastně Evropská liga je? Trenéři italských klubů se holedbají, jak ji berou vážně, přitom ji často staví na druhou kolej. Není i pro vás Serie A víc...?

Pro mě je to jednoduché, chceme celou Evropskou ligu vyhrát! Proto potřebujeme zvítězit i v Praze. Půjde ale o hodně zápasů, a tak musím vždy vybrat správné hráče. Vždy se soustředím na nadcházející zápas, a tak je pro mě duel se Spartou nyní důležitější než víkendový s Římem.

Jak ale s těmito slovy koresponduje vaše úvodní porážka s nepříliš známým izraelským týmem?

Také Sparta na úvod prohrála, proto je čtvrteční vzájemný zápas pro oba týmy velmi důležitý. A jestliže chceme vyhrát celou soutěž, potřebujeme vyhrát i v Praze.

Jak vás omezuje, že kvůli sankcím ohledně finančního fair play nemáte na pohárové soupisce posily jako Gabriela Barbosu, Jovetiče, Joaa Maria či Kondogbiu?

Není mi to moc příjemné, ale musím nařízení akceptovat. Není to dobré pro Inter, ale je to fakt, takže nebrečím. Věřím hráčům, které jsem přivezl.

Před 16 lety jste na Spartě jako hráč zvítězil s Barcelonou v Lize mistrů. Pamatujete?

V Praze bylo vždy dobré fotbalové prostředí. Sparta má kompaktní stadión, kde se vždy udrží dobrá atmosféra. Pamatuji si ho jak z utkání s Barcelonou, tak ze zápasů s národním týmem.

Jak skončí zápas Evropské ligy mezi Spartou a Interem Milán?
Vyhraje Sparta
28 %
Utkání skončí remízou
10,3 %
Zvítězí Inter Milán
61,7 %
Celkem hlasovalo 4023 čtenářů.

Reklama

Související témata: