Hlavní obsah

Z Plzně máme respekt! Ale věříme si na ní, hlásí český obránce Austrie Stronati

Vídeň

Bylo by to pro něj nesmírně pikantní, kdyby ho trenér Fink vypustil proti Plzni. Jenže český fotbalista Patrizio Stronati ve službách Austrie tráví poslední měsíce spíš na tribuně než na trávníku. „Rád bych byl ve čtvrtek u toho. Alespoň se chci dostat na lavičku,“ přeje si jednadvacetiletý obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Patrizio Stronati v dresu české reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Do Rakouska přestoupil v lednu 2015 z Ostravy, bleskově se probojoval mezi vyvolené. To se však změnilo s příchodem kouče Finka. „Nový trenér vsadil na jiné, já někdy nastupuju za rezervu. Naposledy teď v pátek. Věřím, že se to otočí, že šanci dostanu. Fotbal je holt takový, že jednou jste nahoře, jednou dole," uvedl Stronati.

Plzeň prý v Austrii berou jako silného soupeře. „Máme z Viktorky respekt. Byla dvakrát v Lize mistrů, poháry hraje pravidelně. Je nám jasné, že všichni musíme odehrát zápas na maximum, jinak není šance uspět," podotkl Stronati. „Nicméně cítíme se jako rovnocenný soupeř, věříme si," dodal mladík, který si loni zahrál za reprezentační jednadvacítku.

Austria sice zvítězila v úvodním zápase Evropské ligy na půdě Astry Giurgiu (3:2), v rakouské lize však klopýtá, naposledy o víkendu padla doma s Admirou (1:2). „Nezahráli jsme dobře, atmosféra po utkání nebyla dobrá, všichni byli naštvaní. Ale na Plzeň půjde tým s čistou hlavou," prohlásil Stronati.

V Plzni má velkého kamaráda, stopera Jana Baránka, se kterým působil v Baníku. „Kvůli němu také Plzeň občas sleduju. S Honzou si píšeme, o vzájemném utkání jsme se zatím nebavili. Ideální by bylo, kdybychom se potkali ve čtvrtek přímo na hřišti," uzavřel Stronati.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Austrií Vídeň a Viktorií Plzeň?
Vyhraje Austria Vídeň
17,6 %
Utkání skončí remízou
13,7 %
Zvítězí Viktoria Plzeň
68,7 %
Celkem hlasovalo 5765 čtenářů.

Reklama

Související témata: