Hlavní obsah

Mazuch skládal v Itálii fotbalovou maturitu. Vyhrabe se Sparta ze srabu právě proti Interu...?

Praha

Kdyby na tom byl letenský tým líp, určitě by si čtvrteční konfrontaci s Interem Milán náležitě vychutnal. Vždyť právě v Itálii stoper Ondřej Mazuch (27) skládal svou fotbalovou maturitu, když se jako osmnáctiletý vydal z Brna do Fiorentiny. Jenže Sparta je po prohraném derby se Slavií a sérii bez vítězství v dost bídném stavu, a tak je trochu smělé doufat, že se právě proti Nerazzurri zvedne k lepším zítřkům...

Sparťan Ondřej Mazuch před zápasem s Interem Milán.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

David Holoubek před zápasem s Interem Milán

Frank de Boer před zápasem se Spartou

Ondřej Mazuch před zápasem s Interem Milán

V pondělí skončil trenér Ščasný, mužstvo teď vedou jeho asistenti. Jak tyto změny vnímáte v kabině?

Změny k fotbalu patří, i odvolání trenéra. Nám hráčům je to líto. Jsme si vědomi, že výsledky ani předváděná hra nebyly ideální. Teď nás povede nový trenér David Holoubek. Musíme se nachystat a ve dvou zápasech během týdne odvést maximum, abychom se před reprezentační pauzou měli od čeho odrazit.

Zápas Sparta - Inter Milán se hraje večer od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Vedení klubu nového kouče hledá, asistent Holoubek je zatím jen pověřen vedením mužstva. Ovlivňuje to nějak přípravu?

Myslím, že ne. Zůstali dva původní asistenti trenéra Ščasného, David Holoubek je s námi taky od začátku sezóny. Mužstvo tedy zná a ví, jak nás připravit. Dopad by to mít nemělo. Pokusíme se zápas odjezdit na maximum.

Jak silný asi bude Inter? V prvním zápase Evropské ligy doma nečekaně podlehl izraelskému soupeři...

Jejich úvodní porážce 0:2 bych nedával až takovou vážnost. Je to jeden z nejznámějších klubů na světě, má neskutečnou sílu dopředu i vzadu. Sezónu sice nezačali ideálně, ale zvedají se. Ukázali to hlavně výhrou v největším italském derby s Juventusem. Jak říkám, musíme zápas odjezdit, pak se ukáže kvalita, kterou všichni hráči ve Spartě mají.

Asi není optimální léčit si pochroumané sebevědomí zrovna proti Interu...

Nejsme na tom právě nejlíp. Nastupovalo by se nám samozřejmě líp, kdybychom předešlé zápasy zvládli. Jenže kolikrát se proti tak těžkému soupeři může hrát líp, než když jedete třeba do Příbrami... Lidi nás povzbudí, může to být zrovna zápas, od něhož se odpíchneme.

Po minulé reprezentační přestávce jste ani jednou ze čtyř zápasů nevyhráli. Je podle vás nějaký společný jmenovatel těchto výkonů?

Neřekl bych, že šlo jen o poslední čtyři zápasy. Již v přípravě nebyla předváděná hra ideální. Na začátku sezóny jsme pak taky nehráli dobře, ale zvládali zápasy aspoň výsledkově. Hra však nebyla taková, jak jsme si představovali. Posledními zápasy to jen vygradovalo, ale jak říkám, už od začátku sezóny jsme cítili, že to není ono.

V Itálii jste zažil své první zahraniční angažmá. Co jste si odnesl ze dvou sezón ve Fiorentině?

Bohužel jsem za první tým odehrál jen dva zápasy. Hlavně si pamatuji utkání v Italském poháru proti Ascoli. Bylo mi osmnáct, takže velká škola pro mě. Trénoval jsem s áčkem a zápasy hrál za Primaveru (juniorský tým - pozn. red.). Když jsem jako mladý přišel z Moravy, seděli vedle mě v kabině Gilardino, Vieri, Mutu. Byl to pro mě velký skok, ale jinak mi Itálie určitě dala hrozně moc. Jak pro život, protože jsem se tam začal starat sám o sebe, tak fotbalově. Z hlediska další kariéry hodnotím dva roky ve Fiorentině jen pozitivně.

Jak skončí zápas Evropské ligy mezi Spartou a Interem Milán?
Vyhraje Sparta
28 %
Utkání skončí remízou
10,3 %
Zvítězí Inter Milán
61,7 %
Celkem hlasovalo 4023 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články